Zeist,
29
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Duurzame inzetbaarheid gaat over jezelf

Het thema duurzame inzetbaarheid is helemaal van deze tijd. We leven in een samenleving waarin mensen langer moeten gaan doorwerken. En waarin de arbeidsmarkt snel verandert en andere eisen stelt aan mensen. De kentering vindt nú plaats.

Daarom hebben Bibi de Vries (Achmea) en Ab Klink (Booz & Company) het voortouw genomen. Zij hebben zelf hun ideeën over duurzame inzetbaarheid op papier gezet. Daarnaast hebben ze 62 opinieleiders* in Nederland gevraagd om ook hún visie op inzetbaarheid te geven. Het boek “Blijvend in beweging” is een kleurrijke bloemlezing van 64 meningen, waarbij het thema duurzame inzetbaarheid van alle kanten wordt belicht.  Het geeft weer hoe wij anno 2013 aankijken tegen de verschillende aspecten ervan.
 
Inzetbaarheid vraagt om een goede gezondheid. Om goede scholing. En om snelle bemiddeling bij werkeloosheid. Om te slagen op de moderne, beweeglijke arbeidsmarkt is het belangrijk om voldoende bagage te hebben. Over die bagage en de inzetbaarheid van mensen, gaat dit boek. Deze bundel wil een positieve bijdrage leveren aan de debatten over arbeidsparticipatie. Achmea en Booz & Company bieden de auteurs hiervoor graag een podium. Volgens de initiatiefnemers De Vries en Klink moet het boek uitnodigen tot verder denken en doen.
 
Persoonlijke opvattingen en ervaringen
De 64 artikelen geven een scala aan persoonlijke opvattingen en ervaringen, terwijl er toch veel samenhang in te ontdekken is. Het boek geeft een beeld van een samenleving die toe is aan modernisering van instituties en aan eigentijdse verbindingen tussen zorg, onderwijs/ opleidingsbranche, sociale zekerheid en de arbeidsmarkt. Het schetst een samenleving waarin het normaal wordt gevonden dat je aan je eigen duurzame inzetbaarheid werkt.
 
Houding
Bibi de Vries, directeur Strategische Relaties bij Achmea: “Als je maar wilt, kun je hele grote stappen maken om duurzaam inzetbaar te blijven. Ongeacht hoe oud je bent, je moet de innerlijke overtuiging hebben om te bewegen. In één van de artikelen staat terecht, dat dit heel veel met houding te maken heeft. De gedrevenheid om er iets moois van te maken is één van de succesfactoren voor mij. Dat gaat nooit zonder slag of stoot. Duurzame inzetbaarheid heeft te maken met persoonlijke reflectie. Daarom zou ik het iedereen aanbevelen.”
 
Blijven leren
Volgens Ab Klink, adviseur bij Booz & Company, moeten mensen zich steeds meer bewust worden dat ze de regie over hun carrière grotendeels in eigen hand hebben. “Vroeger was je loopbaan geënt op je diploma. Nu moet je daadwerkelijk je leven lang blijven leren. De vaste waarden in het arbeidsproces zijn aan het veranderen. De baan voor het leven verdwijnt.
 
Co-creatie
25 jaar trouwe dienst honoreren met een gouden horloge is een zeldzaamheid geworden. Traditionele hiërarchische verhoudingen veranderen in flexibele samenwerkingsverbanden. In co-creatie. Welke functie je ook vervult, daar moet je de voortrekker in zijn. Door de technologische veranderingen gaat het allemaal veel sneller. Dus moet je daarin meegaan. Het gaat om de ontplooiing van het individu. Voor de oude waarden zijn flexibele waarden in
de plaats gekomen.
 
Het gaat over jou
De Vries en Klink tot slot: “Dankzij de inspirerende bijdragen van alle auteurs heeft dit boek veel inhoud gekregen. Met dit boek willen we vooral duidelijk maken dat duurzame inzetbaarheid over jezelf gaat. Daarmee bedoelen we iedereen: individuen, werknemers, werkgevers en beleidsmakers. Dit boek moet je dus gewoon lezen, want het gaat over jou."
 
Boek
Aan het boek is de site www.blijvendinbeweging.nl gekoppeld. Daar leest u alle artikelen en kunt u het boek downloaden als pdf en als e-book. Ook staan er links naar de sites waar het boek te koop is. Blijvendinbeweging.nl biedt ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het thema duurzame inzetbaarheid en te reageren op de bijdragen van de auteurs.
 
* Behalve Bibi de Vries en Ab Klink geven onder andere de volgende opinieleiders hun visie op duurzame inzetbaarheid: Lans Bovenberg (Tilburg University), Paul-Peter Feld (Enexis), Aart van der Gaag (ABU), Bas van de Goor (BvdG Foundation), Lodewijk van der Grinten (Koninklijke Horeca Nederland), Ton Heerts (FNV), Marianne Verheij-Fakkert (Vebego), Jaap Smit (CNV) Doekle Terpstra (Hogeschool Inholland) en Jan Willem Menkveld (Royal FrieslandCampina).