Zeist,
06
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Contracteergraad farmacie Achmea boven 90%

Meer dan 90% van de apotheekhoudenden sluit een tweejarige overeenkomst met Achmea. In een markt die aan veel veranderingen onderhevig is en veel onzekerheid kent is Achmea verheugd met dit resultaat.

“De afgelopen jaren hebben we samen met apotheekhoudenden een farmaciebeleid ontwikkeld dat de apotheker de ruimte en ondersteuning biedt in het nemen van zijn rol als zorgverlener op het gebied van kwaliteit en vernieuwing. Dit is in het belang van de patiënt. De hoge contracteergraad geeft aan dat ons beleid goed is ontvangen”, zegt Roland Eising, accountmanager Zorg van Achmea.

Investeren in kwaliteit van zorg
Het beleid van Achmea kenmerkt zich door betaalbaarheid en toegankelijkheid van de farmaceutische zorg. Het komende jaar gaat Achmea verder met het investeren in kwaliteit van zorg. Eising: “In samenspraak met apotheekhoudenden en de KNMP gaan we het kwaliteitsbeleid van Achmea aan de hand van meerdere kwaliteitsniveaus verder differentiëren. Het beloningssysteem wordt hierop aangepast”. Voor apotheekhoudenden betekent dit een hogere beloning wanneer men voldoet aan de extra gestelde kwaliteitseisen.

Alle samenwerkingsverbanden en ketens waaronder Mediq, Escura, Kring-apotheek en NFZ sloten met Achmea een overeenkomst. Ook kwam Achmea met nagenoeg alle zelfstandige apothekers en apotheekhoudend huisartsen waaronder de ketens Praqtijk Plus en Sofa/AHC tot overeenstemming. Meer dan 70% van de apotheekhoudenden kiest in 2012 en 2013 voor een IDEA* overeenkomst. De overigen kozen voor een basisovereenkomst.

* Integraal Doelmatigheidscontract Excellente Apothekers

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.