Zeist,
11
april
2014
|
09:05
Europe/Amsterdam

Can Akın Çağlar benoemd tot CEO van Eureko Sigorta

De Raad van Bestuur van Achmea heeft Can Akın Çağlar benoemd tot CEO van Eureko Sigorta, de Turkse dochteronderneming van Achmea, met ingang van 1 mei 2014. Hij volgt Okan Utkueri op die de functie ruim zeven jaar vervulde. De benoeming wacht nog op goedkeuring door de toezichthouders.

Can Akın Çağlar was van 2003 tot 2011 bestuursvoorzitter van de Turkse bank Ziraat Bankasi. Van 2011 tot nu was hij bestuurslid van de Turkse Banking Regulation and Supervision Authority. In zijn nieuwe functie geeft hij leiding aan het management team van Eureko Sigorta en ziet hij toe op de relatie met Eureko Sigorta’s exclusieve distributiepartner Garanti  Bank. Achmea beschouwt Turkije als een van de belangrijkste markten voor toekomstige groei. De benoeming van Can Akın Çağlar bevestigt de prioriteit die Achmea geeft aan de ontwikkeling van Eureko Sigorta en de lange termijn relatie met Garanti Bank op het gebied van bankverzekeren. Gezien zijn ervaring en anciënniteit is Achmea ervan overtuigd dat hij de juiste man is voor de functie.

"We zijn blij dat Can Akın Çağlar deze positie gaat vervullen", zegt Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur Achmea. "Can Akın Çağlar is een succesvolle en gerespecteerde bestuurder in Turkije, die van grote waarde zal zijn voor onze internationale activiteiten. Turkije blijft een van onze belangrijkste markten voor toekomstige groei en deze benoeming toont ons commitment aan de exclusieve samenwerking met Garanti bank en haar 12 miljoen klanten. Can Akın Çağlar kent de Turkse markt goed en heeft een gedegen kennis van de financiële sector. Hij begrijpt het belang daarvan voor de economische groei in Turkije en hoe je klantbelang centraal stelt binnen je business. Wij verwelkomen hem in ons bedrijf en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol."

Can Akın Çağlar: "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Achmea in mij heeft. Ik hoop dat mijn ervaring me zal helpen om een frisse kijk op de zaken te brengen en voort te bouwen op het al bereikte succes. Ik kijk uit naar de nauwe samenwerking met Garanti Bank. Samen zullen we er aan werken om de toekomst van bankverzekeren uit te bouwen binnen Turkije. Op dit moment kijk ik er vooral naar uit om mijn team te ontmoeten en te kunnen starten bij Eureko Sigorta en Achmea."