Zeist,
02
april
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bill Clinton naar Conventie van Achlum

President Bill Clinton, oprichter van de William J. Clinton Stichting en tweeënveertigste president van de Verenigde Staten, zal op 28 mei de Conventie van Achlum in Nederland toespreken. Het evenement is een initiatief van Achmea.

De verzekeraar is er trots op dat President Clinton de uitnodiging heeft aangenomen om naar Nederland te komen. Achmea bewondert de activiteiten van de William J. Clinton Stichting, waaronder het werk van president Clinton om obesitas onder kinderen te bestrijden in de Alliance for a Healthier Generation.

President Clinton is de keynote speaker op de Conventie van Achlum op 28 mei. Dit is een inspirerende bijeenkomst in het Friese dorp Achlum, georganiseerd door verzekeraar Achmea. Doel van de bijeenkomst is het bespreken van maatschappelijk belangrijke kwesties met Nederlandse burgers. Het resultaat van de conventie levert de verzekeraar waardevolle inhoudelijke informatie op, waarmee het beter toegerust zal zijn om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen als grote verzekeraar.

Het hele Friese dorp Achlum (660 inwoners en 200 jaar geleden de geboorteplaats van het huidige Achmea) vormt het podium voor de gebeurtenis. Op verscheidene locaties (boerderijen, woonhuizen, kerken, tenten) worden debatten gehouden over de huidige situatie en de toekomst van Nederland. Onderwerpen zijn onder andere gezondheidszorg, pensioen, veiligheid, arbeidsparticipatie en mobiliteit.

Behalve President Clinton zullen toonaangevende Nederlandse sprekers deelnemen. Zij komen uit de wereld van cultuur, politiek, wetenschap en sport. Onder hen bevinden zich: Femke Halsema, Geert Mak, Doekle Terpstra, Erben Wennemars, Bas Heijne, Gerard Dielessen. De actuele sprekerslijst en het programma is te vinden op www.achmea.nl/achlum.