Zeist,
14
februari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Henk Timmer tot CRO in Raad van Bestuur

Achmea heeft Henk Timmer (53 jaar) benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) in de Raad van Bestuur. Henk Timmer is nu directeur Internal Audit bij Achmea. De benoeming volgt op de eerdere splitsing van de CFO- en de CRO-functie in de Raad van Bestuur. Astrid Langeveld (43 jaar) volgt Henk Timmer op als directeur Internal Audit.

​Henk Timmer is sinds 2007 verantwoordelijk voor Internal Audit bij Achmea. Hij is sinds 1997 in dienst bij Achmea en naast Auditing liggen zijn specialismen onder meer op de gebieden Riskmanagement, IT en Control. Astrid Langeveld is nu senior manager Internal Audit en sinds 1995 werkzaam bij Achmea.Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur: "De benoeming van een Chief Risk Officer in de Raad van Bestuur is cruciaal voor de beheersing van de belangrijkste risico's van onze activiteiten in relatie tot een verantwoord rendement. Met de benoeming van Henk Timmer is de vacature vervuld en de Raad van Bestuur weer op sterkte in een tijd waar grote uitdagingen voor ons staan. Het is daarbij goed dat onze nieuwe CRO voortkomt uit onze eigen organisatie.

"Erik van de Merwe, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "De benoeming van een separate Chief Risk Officer past bij de huidige eisen van corporate governance voor de financiële sector. De Raad van Commissarissen is van mening dat voor een coöperatieve verzekeraar als Achmea met een prudent risicoprofiel, gedegen Risk Management op het niveau van de Raad van Bestuur noodzakelijk is, te meer tegen de achtergrond van de toegenomen complexiteit voor verzekeraars.

"De Raad van Bestuur van Achmea bestaat vanaf 1 maart a.s. uit: Willem van Duin (Voorzitter), Huub Arendse (CFO), Jeroen van Breda Vriesman (Pensioenen & Levensverzekeringen, Bancaire Distributie), Danny van der Eijk (Schadeverzekeringen, Directe en Intermediaire distributie), Roelof Konterman (Zorgverzekeringen en Internationale Activiteiten) en Henk Timmer (CRO).Interne en externe toezichthouders hebben ingestemd met deze benoeming.

Henk Timmer, Chief Risk Officer (CRO) Achmea