Zeist,
12
februari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea veilt Olympische fakkel; opbrengst naar Jeugdsportfonds

Vandaag vindt in het stadhuis in Utrecht de eindbijeenkomst plaats van de Europese Jeugd Olympische Spelen (EJOF), die in de zomer van 2013 plaatsvonden in Utrecht. Ter plekke worden een aantal ‘memorabilia’ van het evenement geveild, waaronder de Olympische Fakkel uit Londen 2012 van official partner Achmea.

Bij de veiling wordt onder andere een echte Olympische Fakkel (oorsprong Olympische Spelen Londen 2012) geveild. Maar ook: vier fakkels die werden gebruikt in de fakkelestafette van de Achmea High Five Challenge (AHFC), twee lantaarns waarmee het Olympisch vuur naar Nederland is vervoerd,  allereerste speciaal gesigneerde herinneringsboek én het pak van EJOF-mascotte Youthie. De opbrengst van de veiling wordt opgeteld bij de donatie van 10.000 euro van Achmea aan het Jeugdsportfonds. Met de totaal verwachte opbrengst kunnen zo’n 40 kinderen een jaar lang sporten.

Tijdens de bijeenkomst presenteert de organisatie van EJOF ook drie onderzoeksrapporten. Het Mulier Instituut, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht/USBO onderzochten de economische impact van EJOF op de regio Utrecht, de maatschappelijke impact van de door sponsor Achmea georganiseerde side events AHFC en het proces. De management samenvatting van de drie onderzoeken is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar via www.utrecht2013.com Achmea blijft zich inspannen om kinderen tussen 8 en 18 jaar in aanraking te brengen met sport en bewegen. Door te bewegen, ontwikkelen kinderen zich en worden ze betrokken bij de samenleving. Daarom is de verzekeraar vorig jaar Partner in Sport geworden van NOC*NSF en steunt ze initiatieven waardoor kinderen meer gaan bewegen. Over enkele weken presenteert het bedrijf de ‘Achmea Sport Index 8-18’, die maandelijks inzicht geeft in de sportdeelname van jongeren.