Zeist,
28
november
2014
|
09:35
Europe/Amsterdam

Achmea wint FD Henri Sijthoff-prijs voor beste jaarverslag

Achmea heeft de FD Henri Sijthoff-prijs gewonnen voor de beste financiële verslaglegging. De coöperatieve verzekeraar ontving de prijs voor het jaarverslag in de categorie niet-beursgenoteerde ondernemingen. Huub Arendse, Chief Financial Officer van Achmea, nam het bijbehorende beeld donderdag in ontvangst uit handen van jury-lid Roderick Munsters, bestuursvoorzitter bij Robeco. Het was de 61e keer dat de prijs voor het beste jaarverslag werd uitgereikt. In 2011 won Achmea de prijs ook.

De jury van de FD Henri Sijthoff-prijs was met name positief over weergave in het jaarverslag van “wat er gebeurt in de maatschappij en hoe dit de positie en kansen van Achmea beïnvloedt". Ook was de jury lovend over de “prima uiteenzetting over de strategie” en de goede analyse van de sterktes en zwaktes in het jaarverslag van Achmea.

Roderick Munster, jurylid van de Sijthoff-prijs loofde verder de zeer goede vertaling in het jaarverslag van de maatschappelijke posities die Achmea inneemt, naar het onderliggende businessmodel. Ook de openheid in het verslag van de raad van commissarissen droeg bij aan de beoordeling tot beste jaarverslag over 2013.

Achmea publiceerde over 2013 voor het eerst een geïntegreerd jaarverslag over de behaalde financiële én maatschappelijke resultaten. Hiermee is een stap gezet naar nog meer transparantie en laten we zien hoe wij waarde toevoegen voor onze klanten, onze medewerkers, onze (business)partners en onze aandeelhouders. Andere genomineerden in de categorie niet-beursgenoteerd waren spoorwegbedrijf NS en energienetbeheerder Enexis.

Bekijk hier het winnende jaarverslag.