Zeist,
31
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea verwerft 100% van de aandelen in Friesland Bank Assurantiën

Friesland Bank draagt de aandelen in Friesland Bank Assurantiën (FBA) per 31 december 2012 over aan Achmea. Partijen hebben vandaag de koopovereenkomst getekend en de transactie afgerond. De activiteiten van FBA worden de komende anderhalf jaar geleidelijk overgedragen naar Achmea en Rabobank. De 105 FBA-medewerkers worden zoveel mogelijk herplaatst binnen Achmea en Rabobank. Met de vakorganisaties is een sociaal protocol overeengekomen. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken.

De aandelenoverdracht vloeit voort uit de overname van Friesland Bank door Rabobank in april 2012. Op dat moment was FBA in handen van een joint venture tussen Friesland Bank (49%) en Delta Lloyd (51%). Als gevolg van de overname door Rabobank heeft Friesland Bank het belang van Delta Lloyd in de joint venture teruggekocht. Per 31 december 2012 draagt Friesland Bank de aandelen in FBA dus volledig over aan Achmea.

Rabobank is voornemens de activiteiten van Friesland Bank volledig te integreren in de Rabobankorganisatie. Parallel hieraan loopt de overdracht van de verzekeringsactiviteiten van FBA naar Achmea (met name Interpolis) en Rabobank. Daarbij worden de klantbenadering en adviesfunctie overgenomen door lokale Rabobanken.

Friesland Bank Assurantiën is in 1970 opgericht en behoort momenteel tot de vijfentwintig grootste verzekeringsbemiddelaars van Nederland. FBA heeft een breed aanbod verzekeringen voor particulieren, (agrarische) bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen.

Achmea (17.000 medewerkers) is de grootste verzekeringsgroep van Nederland en is vooral bekend van sterke merken zoals Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, FBTO en Agis. Achmea werd in 1811 opgericht in het Friese dorpje Achlum.