Zeist,
26
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea start verzekeringsbedrijf in Australië

​Verzekeraar Achmea gaat in nauwe samenwerking met Rabobank van start met een verzekeringsbedrijf in Australië. Vandaag verleenden de Australische toezichthouders de licentie om verzekeringen te mogen verkopen in Australië . De verzekeringsdochter gaat onder de merknaam 'Achmea Australia' verzekeringen voor de agrarische sector verkopen. Ze houdt kantoor in Sydney en gaat haar producten vooral aanbieden aan Rabobank-klanten.

​In Nederland is Achmea de grootste verzekeraar van agrarische risico's en werkt ze ook nauw samen met Rabobank die op haar beurt het grootste marktaandeel heeft in de agrarische sector. Gezien de coöperatieve wortels van beide bedrijven, hun sterke verankering in de landbouwsector en hun onderlinge verbondenheid, is de entree op de Australische verzekeringsmarkt voor agrarische ondernemingen een logische strategische stap.

Roelof Konterman, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: "Wij zijn blij met het vertrouwen dat de Australische toezichthouders in ons stellen. Wij zullen hard werken om aan de verwachtingen te voldoen en streven naar een hoog niveau van dienstverlening. De beste manier om dat te doen is een goede risico-dekking te bieden tegen eerlijke prijzen en te zorgen voor een uitstekende schadeafhandeling."
 
Thos Gieskes, CEO van Rabobank Australia: "In Nederland werken Rabobank en Achmea al lange tijd samen. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat deverzekeringen van Achmea de Australische agribusiness gaat helpen om hun risico's te verminderen. We zullen elkaar blijven uitdagen om de best mogelijke financiële oplossingen en adviezen te bieden aan onze klanten."