Zeist,
06
februari
2017
|
14:16
Europe/Amsterdam

Achmea sluit zich aan bij Blockchain initiatief B3i

Om het gebruik van een nieuwe, open en veilige digitale manier van boekhouden voor de verzekeringssector verder te onderzoeken, is Achmea toegetreden tot het Blockchain Insurance Industry Initiative, genaamd B3i. Sinds de lancering in oktober 2016, heeft het initiatief veel aandacht gekregen van zowel de verzekeringssector als daarbuiten. Verzekeraars wereldwijd werken mee aan het initiatief en er zijn nieuwe leden uit Azië, Europa en Amerika. De huidige vijftien leden van B3i zijn Achmea, Aegon, Ageas, Allianz, Generali, Hannover Re, Liberty Mutual, MunichRe, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, SwissRe, Tokio Marine Holdings, XL Catlin en Zurich Insurance Group.

Het B3i initiatief verkent de mogelijkheid om met blockchain op verschillende plaatsen gelijktijdig transacties of aanspraken vast te leggen. De verwachting is dat zo de efficiëntie en veiligheid van de uitwisseling van gegevens tussen herverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen kan worden verhoogd. De deelnemende leden zullen eerst een proefproject uitvoeren, gericht op de afhandeling van onderlinge herverzekeringscontracten.

Als uitkomsten van het proefproject succesvol blijken, kan blockchain technologie een waardevol instrument zijn dat de verzekeringssector kan veranderen door het creëren van een gemeenschappelijk, transparant overzicht van contract gerelateerde informatie. Het stroomlijnen van de communicatie en transacties zorgt voor een betere dienstverlening aan klanten. Het B3i initiatief is van plan om de eerste resultaten te delen in juni 2017.