Zeist,
24
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea, Sanoma en FellerMedia starten TEDxAmsterdamTV

Verzekeraar Achmea is - naast Sanoma en FellerMedia - mede-initiator van TEDxAmsterdamTV op 24 november. Vanuit de Stadsschouwburg wordt, daags voor de conferentiedag van TEDxAmsterdam, twaalf uur lang een livestream verzorgd die op NU.nl is te zien.

Op donderdag 24 november wordt onder de naam TEDxAmsterdamTV een twaalf uur durende livecast verzorgd door een keur aan presentatoren en gasten. Van 10:00 uur tot 22:00 uur interviewen bekende journalisten en presentatoren gasten aan de hand van door hen gekozen TED-talks. Daarnaast worden kijkers opgeroepen om via Twitter (#TEDxAms) mee te praten over inspiratie, TEDxAmsterdam en TED.com. De studio staat in de Gijsbrecht Foyer van de Stadsschouwburg Amsterdam en is op 24 november openbaar toegankelijk van 10.00 tot 20.00 uur.

Doel van de live uitzending is om het publiek te betrekken bij en te informeren over TEDxAmsterdam dat de volgende dag zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg. Direct na de uitzending blijven de programma's beschikbaar via het TEDxAmsterdam YouTube Kanaal (TEDxAms), NU.nl en Zie.nl. Presentatoren zijn onder meer:

  • Janneke Willemse, Hoofdredacteur belegger.nl
  • Aldith Hunkar, Journalist, presentatrice TEDxAmsterdam livestream
  • Sylvana Simons, Presentatrice NTR
  • Ruud Hendriks, Media entrepreneur, consultant, presentator
  • Joris van Heukelom, Partner Makerstreet, presentator Blueshots
  • Ronnie Overgoor, Media entrepreneur, spreker & presentator
  • Jan Paul de Wildt, Uitgever Sanoma Media & Voormalig hoofdredacteur Nieuwe Revu

Met ruim 13 miljoen klanten in Europa, staat Achmea met beide benen in de maatschappij. We voelen ons verantwoordelijk om waar mogelijk een bijdrage te leveren aan een prettigere samenleving. Op verzekeringsgebied willen we voorop lopen in de markt. Dat betekent óók een podium bieden aan innovators en naar hen luisteren. Juist nu het thema van TEDx 'Human Nature' is, voelt dat extra vertrouwd: bij verzekeren gaat het in veel gevallen om mensen en hun gemoedsrust.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.