Zeist,
17
september
2014
|
14:15
Europe/Amsterdam

Achmea publiceert 35 interviews met Nederlandse topbestuurders

Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland met een coöperatieve identiteit, investeert in de kracht van zakelijk Nederland. Via het initiatief De Kamer brengt Achmea Corporate Relations bestuurders met elkaar in contact om kennis en ervaring te delen en samen tot verbeteringen te komen. Als onderdeel van De Kamer publiceert Achmea een bundeling van 35 persoonlijke interviews met Nederlandse topbestuurders over kansen en bedreigingen, trends en ontwikkelingen voor zakelijk Nederland. Roelof Konterman, lid van de Raad van Bestuur van Achmea, overhandigt het boek vandaag aan oud-minister-president Jan Peter Balkenende.

In het boek komen onder meer aan het woord bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN Amro, directeur Joanne Kellermann van De Nederlandsche Bank, Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, Ben Verwaayen, voormalig CEO British Telecom, Ronald van Zetten, Chief Executive Officer Hema en Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Roelof Konterman, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Als verzekeraar met een coöperatieve achtergrond staat Achmea midden in de samenleving. Op tal van manieren faciliteren we de maatschappelijke dialoog, vanuit de overtuiging dat we alleen door samen te werken, grote maatschappelijke uitdagingen op kunnen lossen. Dit geldt ook voor de uitdagingen waar 'zakelijk Nederland' mee te maken heeft. Het tempo waarop markten veranderen versnelt. Door bestuurders van grote ondernemingen, brancheorganisaties en semipublieke organisaties met elkaar in contact te brengen, dragen we bij aan het vinden van een oplossing voor deze uitdagingen.

John Maassen, directievoorzitter Achmea Corporate Relations: “Het doel van De Kamer is om topbestuurders bijeen te brengen zodat zij elkaar inspireren en kennis overdragen over zowel maatschappelijke als zakelijke vraagstukken die er leven. De top van het Nederlandse bedrijfsleven geeft openlijk haar visie ten aanzien van innovatie, onderwijs en de rol daarbij van leiderschap.” Achmea Corporate Relations is het directe aanspreekpunt voor grote ondernemingen in Nederland, belangenorganisaties en sociale partners.

Joanne Kellermann, directeur De Nederlandsche Bank
Toezicht houden is per definitie een dilemma.
Joanne Kellermann, directeur De Nederlandsche Bank
Dick Benschop, president directeur Shell Nederland
We hebben een scherpere focus op de toekomst van onze economie nodig, met meer innovatie.
Dick Benschop, president directeur Shell Nederland
Ab van der Touw, bestuursvoorzitter Siemens Nederland
Nederland is veel sterker dan we vrezen.
Ab van der Touw, bestuursvoorzitter Siemens Nederland
Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter ABN Amro
We komen nu in een periode terecht waar we echt een opleving van de Nederlandse economie zullen zien.
Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter ABN Amro

Boek digitaal ontvangen? Vraag de pdf aan.