Zeist,
29
januari
2024
|
11:00
Europe/Amsterdam

Achmea Pensioenservices meldt succesvolle overgang Ahold Delhaize Pensioen naar AllVida

Achmea Pensioenservices heeft in het voorjaar van 2023 gekozen voor het administratieplatform AllVida van IG&H. Vandaag kondigen wij aan dat Ahold Delhaize Pensioen als eerste klant succesvol is overgegaan naar dit nieuwe platform.

Deze mijlpaal markeert niet alleen een belangrijke prestatie voor de drie betrokken partijen, maar dient ook als voorbeeld voor alle fondsklanten van Achmea Pensioenservices die de komende periode de overstap maken naar het AllVida-platform. Met deze geslaagde implementatie zetten we een concrete stap richting het vormgeven van de uitdagende transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Arthur van der Wal, divisievoorzitter Pensioenen bij Achmea: “De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan een vlekkeloze overgang van de eerste klant naar het AllVida-platform. We zijn zeer verheugd over het behaalde resultaat en de goede samenwerking met Ahold Delhaize Pensioen en IG&H. Met AllVida beschikken we over een toekomstvast administratieplatform. We kijken vol vertrouwen uit naar de eerste Wtp-implementaties (FPR-regeling) vanaf 1 januari 2025. Het komende jaar zetten we volle vaart achter het aansluiten van de volgende pensioenfondsen op AllVida. We zijn enthousiast om samen met onze klanten de voordelen van dit geavanceerde platform te realiseren.”

John de Waal, bestuurslid Ahold Delhaize Pensioen: “Het nieuwe platform vormt de basis voor een nog betere dienstverlening aan onze deelnemers. Hierdoor kunnen we onze belofte aan hen (Wij maken pensioen duidelijk, persoonlijk en gemakkelijk) waarmaken. Daarnaast is deze overgang voor ons het fundament onder onze Wtp-transitie en zijn wij hiermee voor een belangrijk deel al over op onze toekomstige uitvoeringsketen. Ik ben persoonlijk trots op het gehele team dat heeft bijgedragen aan deze belangrijke mijlpaal.

Mark Boerekamp, managing director bij IG&H: “Wij zijn zeer tevreden over de effectieve samenwerking met Achmea Pensioenservices en Ahold Delhaize Pensioen. Met als prachtig resultaat deze succesvolle implementatie en migratie naar AllVida. Hiermee is de basis gelegd voor de overgang naar de Wtp, een traject waar we vol overtuiging naar uitkijken.”

ADP1