Zeist,
26
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea official partner van EYOF Utrecht 2013

Het European Youth Olympic Festival (EYOF) 2013 in Utrecht is zeer verheugd verzekeraar Achmea als official partner te verwelkomen. Vanmiddag tekenden Rinda den Besten, voorzitter bestuur EYOF 2013, tevens wethouder Sport & Jeugd en Thomas van Rijckevorsel, lid Raad van Bestuur Achmea, het sponsorcontract.​

Daarnaast kondigt de organisatie kondigt vol trots Pieter van den Hoogenband aan als toernooidirecteur. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Utrechtse Sportcentrum Galgenwaard was Van den Hoogenband voor de eerste keer in functie.

Multisportevenement
Het European Youth Olympic Festival 2013 is een multisportevenement voor 3.300 jonge en talentvolle Europese sporters in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Compleet met alle Olympische tradities. Het evenement vindt van 14 t/m 19 juli 2013 plaats in Utrecht. De sporters gaan de strijd aan in negen sporten: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.

Pieter van den Hoogenband toernooidirecteur
Drievoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband gaat zich de komende anderhalf jaar als toernooidirecteur met name inzetten om EYOF Utrecht 2013 naar buiten toe te promoten. Tevens zal hij de selectie maken en de contacten onderhouden met negen aan te stellen sportambassadeurs. Vanzelfsprekend zet hij ook zijn kennis en ervaring in om van EYOF Utrecht 2013 een succes te maken. Van den Hoogenband kan hiervoor onder meer putten uit zijn eigen jeugd. Hij behaalde tijdens de Jeugd Olympische Dagen, voorloper van het EYOF, in 1993 zelf namelijk drie medailles.

Van den Hoogenband: "In 1993 is mijn Olympische droom begonnen. Ik keer hiermee eigenlijk terug naar de basis. Sport is en blijft leading in mijn leven. Ik ga me daarom met meer dan 100% inzetten om EYOF Utrecht 2013 zo goed mogelijk te organiseren".

Hernieuwde sponsorstrategie
Voor verzekeraar Achmea past het partnership met EYOF goed in haar hernieuwde sponsorstrategie. Die is, vanuit haar betrokkenheid bij de Nederlandse maatschappij, gericht op het betrekken van zoveel mogelijk burgers bij de samenleving én op talentontwikkeling. Door te investeren in breedtesport, wil Achmea mensen meer bij de samenleving betrekken, hun sociale positie verbeteren én gezond en vitaal laten leven. Achmea heeft daarom besloten om een bijdrage te leveren aan en zich hard te maken voor groei van de breedtesport-participatie in ons land. Een eerste stap daarin is het partnership met EYOF Utrecht 2013.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.