Zeist,
18
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea nummer 2 in het Beste Werkgeversonderzoek van Satisaction en NRC

Achmea is de op één na beste werkgever om voor te werken. Dat blijkt uit onderzoek door SatisAction en NRC. Het onderzoek heette voorgaande jaren het Intermediar Beste Werkgevers-onderzoek.

Onderzoek
NRC Beste Werkgevers Onderzoek is een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek naar goed werkgeverschap onder 33 bedrijven. Het onderzoek bestaat uit een arbeidsvoorwaardelijk deel, waarin P&O vragen beantwoordt over onder meer salarissen, gemaksdiensten en deeltijdwerken. Daarnaast spraken duizend Achmea-collega’s zich uit over hun tevredenheid met de werksfeer, werkdruk en de inhoud en de vrijheid van hun werk.

Achmea is twee plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. IT-bedrijf Macaw eindigde op de eerste plaats, managementbureau ORMIT werd derde.

Investeren in medewerkers
Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers pas echt gelukkig zijn als ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. De bedrijven die hoog in de ranglijst staan kiezen er bewust voor te investeren in hun medewerkers. Een win-win situatie volgens Mirjam Baars, directeur van SatisAction en onderzoeksleider: “Goed ontwikkelde werknemers die in organisaties werken die voorop willen lopen, zijn gewend aan veranderingen. Als de markt verandert, bijvoorbeeld door de crisis, zijn zij in staat aan te passen aan de nieuwe situatie.”

Bekijk het artikel op NRC.nl.