Zeist,
23
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea meest transparante financiële dienstverlener in lijst ministerie van EL&I

​Achmea neemt een prominente positie in in de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Vergeleken met de overige Nederlandse financiële dienstverleners is Achmea volgens EL&I het meest transparant. De benchmark beoordeelt de openheid van bedrijven over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Hoogst genoteerde financial
Achmea behaalde een score van 186 punten op de Transparantiebenchmark. Ten opzichte van vorig jaar is dat een verbetering van 5 punten (2011: 181). Met deze score neemt Achmea de elfde plaats in op de transparantieladder van de 500 grootste bedrijven in Nederland en is daarmee de hoogst genoteerde 'financial'.

Transparantiebenchmark
De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek van het ministerie van EL&I naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving van circa 500 grootste Nederlandse ondernemingen. Met de Transparantiebenchmark meet het ministerie de transparantie in maatschappelijke jaarverslagen en probeert daarmee de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te stimuleren.

Het blijkt dat bedrijven die zijn opgenomen in de Transparantiebenchmark hun daadwerkelijke MVO-prestaties verbeteren. Vandaag maakte EL&I de scorelijst van alle deelnemers bekend. De bedrijven zijn in opdracht van het ministerie door PwC beoordeeld.

Trots
Liesbeth van der Kruit, directeur MVO bij Achmea: "We zijn trots op deze hoge notering. En zien het als een beloning voor onze inspanningen om transparant te zijn richting onze klanten. Voor Achmea, van oorsprong een coöperatie, is het belangrijk om open te zijn naar de maatschappij over ons handelen. Tegelijkertijd voelen we ons uitgedaagd om volgend jaar nóg hoger te eindigen!"