Zeist,
02
februari
2018
|
17:45
Europe/Amsterdam

Achmea koopt voor 100 miljoen euro eigen aandelen in

De buitengewone vergadering van aandeelhouders van Achmea heeft vandaag het voorstel van de Raad van Bestuur van Achmea goedgekeurd om voor 100 miljoen euro aandelen in te kopen.

De recent aangekondigde overeenkomst over de verkoop van Friends First Life Assurance Company leidt tot een verbetering van de solvabiliteits- en liquiditeitspositie, waarvan Achmea een deel aanwendt ten behoeve van de aandeelhouders.

De inkoop van aandelen wordt naar verwachting eind maart afgerond.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 15.000 medewerkers. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2016 circa 20 miljard euro aan premiegelden in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 117 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Achmea is ook internationaal actief in vijf andere landen. www.achmea.nl