Zeist,
22
juni
2022
|
17:00
Europe/Amsterdam

Achmea Investment Management investeert in de toekomst

Achmea Investment Management is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo is het vermogen onder beheer in vijf jaar tijd verdubbeld en kiezen steeds meer klanten bewust voor Achmea IM. Ook de klanttevredenheid blijft onverminderd hoog.

Er zijn ook uitdagingen. De implementatie van veranderende wet- en regelgeving is veeleisend. Daarnaast is de implementatie van het nieuwe pensioenstelsel aanstaande en maken we steeds meer werk van ESG-integratie in beleggingsportefeuilles.

Tegen deze achtergrond maakt Achmea IM een aantal strategische keuzes.

Focus, efficiency, data en samenwerking met asset service provider
We kiezen voor focus op onze kernactiviteit fiduciair management en vermogensbeheer. In het verlengde hiervan starten we deze zomer een selectieproces voor een asset service provider (ASP). Deze partij kan delen van de administratie, verantwoording en verslaglegging overnemen. Naar verwachting kan er in de zomer van 2023 een keuze voor een ASP worden gemaakt.

Daarnaast komt er meer nadruk te liggen op het ontwikkelen van een set van standaarden met keuze-opties die richtinggevend worden voor in- en externe processen. Dit verhoogt de herkenbaarheid van de dienstverlening en de efficiency. Tot slot wordt er geïnvesteerd in digitalisering en het gebruik van data om de kwaliteit van dienstverlening verder te kunnen optimaliseren.

Uitvoering krijgt komende jaren zijn beslag
De uitvoering van de strategische keuzes start deze zomer en krijgt de komende jaren zijn beslag. Het vernieuwde operating model wordt in stappen geïmplementeerd.