Zeist,
10
oktober
2022
|
13:03
Europe/Amsterdam

Achmea Innovation Fund investeert in OpenUp

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in OpenUp. Dit scale-up bedrijf uit Amsterdam richt zich op het mentaal welzijn van werknemers. OpenUp biedt werknemers laagdrempelige toegang tot een erkende psycholoog, check-ins en zelfhulp. Deze investering sluit aan bij Achmea’s visie op duurzame inzetbaarheid en de diensten die het bedrijf haar klanten op dit terrein aanbiedt.

Bijna de helft van het verzuim op de werkvloer is gerelateerd aan mentale klachten, zoals burn-out en stress. OpenUp wil werknemers bewust maken van hun mentale welzijn, ook al voordat zij klachten ontwikkelen. Hiermee kan het verzuim sterk worden teruggedrongen. Met videoconsults en vergoeding door de werkgever maakt OpenUp het werknemers zo makkelijk mogelijk. Zo’n 150.000 werknemers in Nederland en Duitsland hebben al toegang tot OpenUp. Als verdere ondersteuning gewenst is, kunnen zij ook terecht bij OpenUp’s eigen GGZ-praktijk iPractice.

Samen impact maken voor werkend Nederland 
Katharina Maass, manager van het Achmea Innovation Fund: “De visie van OpenUp past prima bij de activiteiten die wij ontplooien voor klanten van Achmea (en van onze merken Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis) om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. We zijn enthousiast over deze investering en zijn overtuigd van de impact die we met OpenUp kunnen maken. Samen verbeteren we de werkomgeving en het mentaal welzijn van werkend Nederland."

Naast het Achmea Innovation Fund investeren ook andere partijen in OpenUp. Hierdoor kan het bedrijf de volgende groeifase ingaan, die bestaat uit internationale groei en verbreding van de diensten. OpenUp’s CEO Gijs Coppens: "Wij kijken uit naar het uitbouwen van de samenwerking met Achmea en haar merken. Wij worden blij van onze gedeelde missie om duurzame inzetbaarheid te verbeteren en werkgeluk te verhogen. Samen gaan we enthousiast aan de slag om dit te realiseren."

OpenUp1