Zeist,
08
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea-initiatief krijgt vervolg met nieuw radioprogramma: BNR Volgens Nederland

​​Met ingang van vandaag start het nieuwe BNR Programma 'BNR Volgens Nederland' waarin BNR in gesprek gaat met betrokken Nederlanders over Werk, Gezondheid, Pensioen en Veiligheid. Het programma is een vervolg op de succesvolle huiskamergesprekken zoals Achmea die, binnen het initiatief Volgens Nederland, al een jaar voert in huiskamers door heel Nederland. Bij deze gesprekken is steeds een hoofdgast uit de politiek, wetenschap of sport aanwezig.

Grote problemen bespreekbaar maken
Steeds vaker klinkt het geluid door dat politici en opinieleiders denken te weten hoe de Nederlanders denken. Tegelijk horen we ook ministers zeggen dat de beste gesprekken gewoon bij de mensen thuis worden gevoerd. Marjanne Mulder, projectleider Volgens Nederland: "Wij hebben in 2011 tijdens de Conventie van Achlum ontdekt dat als je de juiste setting kiest gewone burgers maar ook bekende Nederlanders heel goed in staat zijn om grote problemen bespreekbaar en tastbaar te maken. Thuis in de eigen huiskamer is daarvoor de beste plek. Met Volgens Nederland ervaren we steeds opnieuw dat dat werkt."

In gesprek met Yvonne Hofs

Briljant in zijn eenvoud 
Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: "Het idee van Achmea is briljant in zijn eenvoud. Wij maken er nu radio van en voor BNR is dat redelijk uniek, omdat we nu voor het eerst een podium bieden aan 'gewone' Nederlanders om met (politiek) leiders één op één in gesprek te komen. Jeroen Pauw zei onlangs nog dat "de staat bang is om met de straat in gesprek te gaan". In BNR Volgens Nederland gaan we meemaken hoe dat uitwerkt! Radio vanuit een gewone huiskamer, dat is spannend."

Uitzending
Vanavond gaan tien Nederlanders in Houten in gesprek met Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter van de Hogeschool Inholland, over het thema werk. De presentator is Thomas van Zijl. Een overzicht van locaties en hoofdgasten (voor zover bekend) is te vinden op www.volgensnederland.nl en op www.bnr.nl De radiozender is te beluisteren via www.bnr.nl, via de app op je smartphone, of via de ether.

'BNR Volgens Nederland' is iedere woensdag vanaf 19:00 uur op BNR Nieuwsradio te beluisteren en wordt wekelijks een aantal keer herhaald. Via www.bnr.nl/radio/bnr-volgensnederland wordt er verslag gedaan van het gesprek.