Zeist,
10
maart
2023
|
11:51
Europe/Amsterdam

Achmea hoogste financiële dienstverlener op reputatieranglijst RepTrak.

Achmea stijgt 7 plaatsen op reputatieranglijst RepTrak. Na een mooie stijging vorig jaar, gaat Achmea van plaats 18 naar 11. De jaarlijkse reputatieranglijst baseert Reptrak op onderzoek dat het instituut uitvoert onder de top 30 Nederlandse bedrijven. Dit onderzoek is gebaseerd op het reputatiemodel door emeritus Hoogleraar Cees van Riel. 

Achmea zet een stijgende lijn voort. In 2022 is een reputatie in de sterke zone behaald (70,1). Ten opzichte van 2021 zijn respondenten positiever over Innovatie & Leiderschap bij Achmea. Ten opzichte van de Nederlandse Top 30 bedrijven doen we het vooral beter op Conduct (ethiek, transparantie, openheid etc.) & Werkgeverschap.

In 2022 bracht Achmea haar Corporate movie verder onder de aandacht en won daarmee verschillende prijzen, waaronder de Golden Dolphin en de Grand Prix prijs bij de prestigieuze Cannes Corporate Media & TV Awards. Daarnaast vroeg Achmea aandacht voor de toekomst van wonen en zorg met haar campagne ‘Gelukkig oud worden volgens Achmea’ en liet Achmea zich zien in het maatschappelijke debat over een nieuw pensioenstelsel.RepTrak

Over RepTrak

RepTrak maakt bij de vaststelling van de Top 30 bedrijven gebruik van het reputatiemodel van professor Cees van Riel (emeritus hoogleraar communicatie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam), een model dat is onderbouwd met decennialang verzameld wetenschappelijk onderzoek naar reputaties en communicatie. Dit model werkt met 7 reputatiedrijvers waarop een organisatie beoordeeld wordt door het algemene, geïnformeerde publiek: producten en diensten, innovatie, leiderschap, maatschappelijk gedrag, governance, werkgeverschap en resultaten. De onafhankelijk gemeten scores op al deze elementen vormen samen de reputatiescore van een bedrijf. Aan de hand hiervan wordt de Top 30 voor het jaar bepaald.