Zeist,
08
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea haalt fakkel Olympisch Team naar Nederland

​Op dinsdag 12 maart overhandigt Danny van der Eijk, lid Raad van Bestuur van Achmea, de fakkel die vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in London werd gedragen door het Nederlandse Olympisch Team, over aan Pieter van den Hoogenband, toernooidirecteur van EYOF Utrecht 2013.

De fakkel wordt ingezet bij een fakkelestafette in aanloop naar het EYOF Utrecht 2013. De officiële overhandiging gaat vooraf aan een 'Urban Tour' op Vliegbasis Soesterberg in Zeist.​

Achmea High Five Challenge
De 'Urban Tour' vindt plaats van 12:00 tot 17:00 uur. Het is onderdeel van de Achmea High Five Challenge, een serie van sportieve evenementen die wordt georganiseerd in aanloop naar het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013. De Achmea High Five Challenge loopt na het EYOF Utrecht 2013 door en is dus een blijvende erfenis van het festival. Het doel van Achmea is dat meer kinderen tussen 8 en 14 jaar gaan sporten én blijven sporten. Samenwerken met lokale instanties is daarbij belangrijk, zoals de samenwerking met Gemeente Zeist voor de invulling van deze editie van de Urban Tour. 

Urban Tour door Nederland
Om te laten zien dat sporten altijd en overal kan, reist de Urban Tour door Nederland. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan straatvarianten van de sporten die tijdens het EYOF Utrecht 2013 worden beoefend, zoals freerunnen of streetdance (afgeleid van turnen). 
 
Kennismaken met verschillende sporten
De Achmea High Five Challenge (www.achmeahighfivechallenge.nl) is een compleet programma van sportieve activiteiten, dat de Nederlandse jeugd laat kennismaken met verschillende sporten en met hun eigen talenten. Achmea gelooft er in dat sporten kinderen en jongeren gezond en vitaal houdt. Ze blijven betrokken bij de samenleving, voelen ze zich veiliger en kunnen groeien binnen hun sociale omgeving. Achmea draagt op deze manier actief bij aan een gezonde samenleving voor alle Nederlanders.