Zeist,
12
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea geeft financiële les op basisscholen tijdens Week van het Geld

​Achmea ondersteunt de Week van het Geld en geeft les op de basisschool om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Achmea neemt daarom deel aan het gastlesprogramma 'Bank voor de Klas' dat plaats vindt van 12 tot en met 16 november. In totaal worden 3300 gastlessen  aan 100.000 kinderen gegeven door medewerkers van 16 banken.​

Om een gastles over financiële educatie leuk en laagdrempelig te houden hebben de banken het spel Cash Quiz laten ontwikkelen. Het spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school zodat het later nogmaals gespeeld kan worden door de kinderen.

Lessen
In totaal zullen zo'n veertig medewerkers van Achmea ongeveer een gelijk aantal lessen geven tijdens de Week van het Geld. Hypotheekadviseurs, bankmanagers, accountmedewerkers: veel bankmedewerkers verruilen in die week hun baan heel even voor die van gastdocent. Ook directievoorzitter Margreet van Ee van Achmea Bank zal voor de klas komen te staan. Zo worden meer dan 1100 leerlingen bereikt op 26 scholen in onder meer Den Bosch, Ede, Tilburg, Eindhoven en Breda.

Financieel bewust
Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld, verzekeren en lenen) worden kinderen financieel bewuster gemaakt. De leerlingen die een gastles krijgen, ontvangen het 'Geld weetjes kwartet' om thuis nogmaals spelenderwijs te leren over geld. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

De Week van het Geld, een initiatief van platform Wijzer in Geldzaken, wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het gastlesprogramma 'Bank voor de Klas' is een van de 80 verschillende activiteiten tijdens de Week van het Geld.