Zeist,
25
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Foundation steunt projecten in Afrika en Azië

​Achmea Foundation bepaalt vier keer per jaar welke projecten in aanmerking komen voor ondersteuning. In de recente kwartaalvergadering is besloten om negen projecten in Afrika en Azië financiële ondersteuning te bieden. In totaal krijgen deze projecten ruim 350.000 euro. Achmea Foundation is het door verzekeraar Achmea gefinancierde fonds dat een bijdrage levert aan de leefomstandigheden van kansarmen in binnen- en buitenland.

De opdracht van Achmea Foundation is: steun projecten voor een duurzame verbetering van de leefomgeving van groepen kansarmen. Dit uitgangspunt sluit als vanzelfsprekend aan bij de kernwaarden van Achmea, in 1811 opgericht in Achlum als coöperatie van 38 boeren die via een onderlinge verzekering elkaar bijstonden ingeval van brand.

Achmea Foundation concentreert zich uitsluitend op projecten in de landbouw, gezondheidszorg en toegang tot financiële dienstverlening. Ook de doelgroepen zijn helder gedefinieerd. De projecten richten zich uitsluitend op jongeren, vrouwen en de allerarmsten.De projecten die nu in aanmerking komen voor ondersteuning voldoen uiteraard aan deze voorwaarden, maar variëren in grootte en soort. Enkele voorbeelden:

  • Een non-profit gezondheidszorgorganisatie in Dar es Salaam, het Tanzania Bethsaida Centre for Health and Development, krijgt 9.000 euro voor de aanschaf van en pendelbusje om zieken naar en van het ziekenhuis te vervoeren.
  • Een organisatie in Nepal, de Karuna Foundation, krijgt 66.000 euro om de toegang tot lokale basisgezondheidszorg en ziekenhuiszorg voor gehandicapte kinderen en (zwangere) vrouwen te versterken en een microverzekeringssysteem op te zetten.
  • De Rusland Stichting Dance4life krijgt 100.000 euro om mogelijk te maken dat 1000 weeskinderen op succesvolle wijze integreren in de maatschappij door hen informatie aan te reiken en in contact te brengen met ‘normale’ schoolkinderen.
  • De overige projecten zijn Lion Heart Foundation, Meet Kate, FloorGhana, Sapna Foundation, Kenia Mesics Foundation en EARECIC.