Zeist,
04
februari
2015
|
14:12
Europe/Amsterdam

Achmea Foundation beloont twintig goede doelen van medewerkers

De Achmea Foundation, het door verzekeraar Achmea gefinancierde fonds dat een bijdrage levert aan de leefomstandigheden van kansarmen in binnen- en buitenland, kent aan twintig goede doelen bedragen tot 5.000 euro toe. Het betreft projecten waarvoor Achmea-medewerkers zich in hun vrije tijd inzetten.

Bij de verzekeraar werken veel mensen die zich in hun vrije tijd als vrijwilliger inzetten voor een goed doel. De Achmea Foundation juicht dit van harte toe en organiseerde een wedstrijd, waarbij de vrijwilligers een geldbedrag van maximaal 5.000 euro konden winnen voor ‘hun’ goede doel. Via een poll konden alle Achmea-medewerkers in november stemmen op goede doelen aangedragen door hun collega’s. Door ruim vierduizend Achmea collega’s werd een stem uitgebracht.

Marjolein Verstappen, directeur van de Achmea Foundation: "Ik ben blij dat de Achmea Foundation een bijdrage kan leveren aan de mooie vrijwilligersprojecten waar onze medewerkers zich zo actief voor inzetten. Dat er zoveel mensen hebben meegedaan aan de wedstrijd laat zien dat de coöperatieve identiteit van de verzekeraar, het samen problemen willen oplossen, nog steeds leeft bij onze mensen.”

Dit zijn de projecten die 5.000 euro kregen: Window of Life, Voedselbank, Via Angelia, Ride4kids, een school in Gambia, Kinderhulp Tsjernobylramp, Stichting Kontaanoo, Vrienden van Turiani, Vakanties gehandicapte kinderen, San Pedro de Macorís, New Day Impact, Tshega Christian Missions, COLT Cambodja, Wishfull Africa, Stop Kinderarbeid, Veteranen Actief, Stichting Baalak, Stichting Geel en Snel, Stichting Rwanda Solidair en De Klup.