Zeist,
21
juni
2022
|
11:26
Europe/Amsterdam

Achmea feliciteert alle winnaars van de TaalHeldenprijs 2022!

Gisteren werden onder leiding van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, voor de zevende keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Dat deed ze tijdens een feestelijk programma voor genodigden in de Bibliotheek Neude in Utrecht. Carola ter Braak, Programma manager Duurzaamheid bij Achmea, reikte de drie prijzen mee uit. Al sinds 2009 steunt Achmea de Stichting Lezen en Schrijven en sinds 2014 in het bijzonder de TaalHeldenprijs.

Er werden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt. In de categorie Cursist was Theo van Kessel de winnaar. In de categorie begeleiders won Team Taalvrijwilligers Roosendaal. Als bruggenbouwer won Felice Postma. En de Publieksprijs ging naar Paméla Melkert. Met deze prijzen vraagt de Stichting Lezen en Schrijven jaarlijks aandacht voor laaggeletterdheid en zet mensen die zich inzetten in de strijd tegen laaggeletterdheid in het zonnetje. De TaalHeldenprijs werd in 2014 in het leven geroepen ter gelegenheid van het vertrek van prinses Laurentien als voorzitter van het bestuur van Stichting Lezen en Schrijven als dank voor al haar inspanningen.

De afgelopen jaren heeft Achmea haar verzekeringsvoorwaarden, brieven aan klanten en teksten op websites vereenvoudigd naar eenvoudig Nederlands (taalniveau B1). En ook leren we collega’s meer over laaggeletterdheid én leren we hen hoe zij op niveau A2 kunnen communiceren. Achmea staat voor een samenleving waar iedereen mee kan doen en levert daarom haar bijdrage aan een geletterd Nederland.

Over laaggeletterdheid
Ondanks de 2,5 miljoen volwassenen die laaggeletterd zijn, rust er een groot taboe op het onderwerp. Veel mensen durven er niet voor uit te komen dat ze moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.