Zeist,
02
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea en Zorg van de Zaak Netwerk ronden verkoop Achmea Vitale af

Achmea Vitale maakt per vandaag deel uit van het Zorg van de Zaak Netwerk. Achmea en het Netwerk hebben de in januari 2012 aangekondigde verkoop van de arbodienstverlener afgerond. Alle 650 medewerkers gaan mee over naar de nieuwe eigenaar. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

De transactie is goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en van een positief advies voorzien door de medezeggenschapsorganen. In overleg met de vakbonden zijn een sociaal protocol en een sociaal plan opgesteld.

De transactie past in de strategie van Achmea om zich te concentreren op haar verzekeringsactiviteit. Het aanbieden van arbodienstverlening is juist wel een kernactiviteit van het Zorg van de Zaak Netwerk. Partijen hebben afgesproken dat zij vanaf heden op diverse terreinen gaan samenwerken. Zo blijft ArboVitale de arbodienstverlener voor Achmea als werkgever. Daarnaast maken de diensten van ArboVitale deel uit van de inkomensverzekeringspakketten van Achmea.

Het Zorg van de Zaak Netwerk (875 medewerkers) bestaat uit diverse organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg, gericht op het gezond laten werken van medewerkers, het verhogen van hun inzetbaarheid en het beperken van verzuim. Binnen dit netwerk gaat Achmea Vitale als zelfstandig bedrijf opereren onder de nieuwe naam ArboVitale (www.arbovitale.nl).

Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich aan de Beneluxlaan 907 in Utrecht. De hoofdkantoren van het Zorg van de Zaak Netwerk en Achmea Vitale waren tot voor kort gevestigd in Houten respectievelijk De Meern.

Lees het originele persbericht (pdf).