Zeist,
05
oktober
2015
|
21:31
Europe/Amsterdam

Achmea en Tweakers organiseren GPS-game voor IT-ers

Verzekeraar Achmea en technologiewebsite Tweakers organiseren donderdag 8 oktober 2015 een GPS-game op het terrein van Achmea in Apeldoorn. Achmea wil op deze manier in contact komen met jonge IT-talenten, die het bedrijf kunnen helpen de digitale verzekeraar van Nederland te worden. De belangstelling voor het event is groot.

Sleutelrol voor IT

Achmea – moederbedrijf van sterke merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis - maakt zich op voor de digitale wereld. Met een sleutelrol voor de IT-organisatie. En dus met uitdagingen voor onze huidige IT-ers én talentvolle IT-ers naar wie Achmea op zoek is. Want ook nieuwe medewerkers zijn nodig om onze doelen te halen. Voor die nieuwe IT-ers liggen er tal van uitdagingen. Maar die uitdagingen en ons bedrijf moeten ze dan wel eerst leren kennen. Daarom organiseert Achmea op 8 oktober samen met Tweakers een event, met de GPS-game als onderdeel. Maar ook met presentaties van Achmea en Tweakers, gericht op ontwikkelaars in de volle breedte (front-end, back-end, api, app etc.). Want die zoekt Achmea.

Digitale verzekeraar
Met dit initiatief profileert Achmea zich nadrukkelijk als IT-werkgever. Op deze manier zien IT-ers dat ze bij Achmea gave dingen kunnen doen. Via Tweakers komt Achmea in aanraking met jongeIT-talenten, die ons kunnen helpen de digitale verzekeraar van Nederland te worden.
De belangstelling voor de GPS-game is groot. Er is plaats voor 35 deelnemers. Na de aankondiging op Tweakers waren er binnen een uur al 90 aanmeldingen.

Bijzondere samenwerking
De samenwerking met Tweakers is voor Achmea een nieuwe manier om met jonge IT-ers in contact te komen. Via een video zijn mensen op Tweakers naar informatie over de game ‘getrokken’. Maar ook naar filmpjes, waarin twee IT-ers over hun werk bij Achmea vertellen. Ook is er een forum waar geïnteresseerden in gesprek kunnen gaan met Achmea IT-ers, waar ze kunnen lezen over Achmea en welke IT-vacatures er zijn.

Global Positioning System (GPS)
De GPS-game is een moderne speurtocht, waarin de spelers via oude en nieuwe technieken de opdracht krijgen om een schat te vinden. Onderweg geven bepaalde plekken informatie over een overkoepelend vraagstuk dat ze moeten oplossen. De deelnemers moeten met alle gegevens uiteindelijk de locatie van de schat achterhalen. Het spel duurt in totaal twee uur en een kwartier.

Zie: http://tweakers.net/plan/881/doe-mee-aan-de-gps-game-van-achmea-en-win-de-schat.html