Zeist,
27
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea en Stichting Lezen & Schrijven gaan op zoek naar Taalhelden

Rotterdam, 27 januari 2014 - H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft vandaag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven bekendgemaakt dat zij vanaf 2015 elk jaar twee mensen uitroept tot Taalheld. Dit zijn personen die zich in het voorgaande jaar bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor een beter geletterd Nederland. De Taalheld wordt mogelijk gemaakt door verzekeraar Achmea.

​Op de nieuwjaarsbijeenkomst van volgend jaar (januari 2015) van Stichting Lezen & Schrijven maakt Prinses Laurentien (erevoorzitter van de stichting) bekend wie de Taalhelden van 2014 zijn. Iedereen kan zichzelf of iemand anders nomineren voor deze titel. Aanmelden kan vanaf de komende Week van de Alfabetisering (8–15 september). Nadere details worden tegen die tijd gepubliceerd op www.weekvandealfabetisering.nl.

Duidelijke communicatie met klanten
Achmea, sinds 2009 lid van de Stichting Lezen & Schrijven, ondersteunt de aanpak van laaggeletterdheid van harte. Als verzekeraar met zo’n acht miljoen klanten speelt Achmea een natuurlijke rol bij het aanpakken van dit grote maatschappelijk probleem. Het bedrijf wil dat de communicatie met haar klanten duidelijk en begrijpelijk is. Daarom herschrijft Achmea polisvoorwaarden, klantbrieven en internetteksten in eenvoudig Nederlands (taalniveau B1). Ook biedt Achmea steeds meer informatie op maat aan, zodat de klanten niet worden vermoeid met informatie die niet voor hen geldt.

Stichting Lezen & Schrijven
Stichting Lezen & Schrijven wil laaggeletterdheid voorkomen en verminderen. Meer informatie is te vinden op www.lezenenschrijven.nl.