Zeist,
20
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea en Independer.nl gaan samen voor gemoedsrust bij consumenten

Verzekeraar Achmea en Independer.nl gaan een strategische alliantie aan waarmee ze willen realiseren dat consumenten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen. Achmea krijgt een meerderheidsbelang van 77% in Independer.nl door het verwerven van de aandelen van de huidige aandeelhouders NPM Capital en Paerel en een deel van de aandelen van het management van Independer.nl. Oprichters en management behouden 23% van de aandelen.

Beide partijen verwachten door de samenwerking de ontwikkeling van klantgerichte producten en diensten te kunnen versnellen. Consumenten moeten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen. Het aandelenbelang van Achmea onderstreept het lange termijn commitment tot verandering. De positie van Independer.nl als objectieve vergelijkingssite voor consumenten blijft gegarandeerd. Alle verzekeraars behouden gelijke kansen in de vergelijking.

Door de alliantie wordt het voor Independer.nl mogelijk om behalve de polisvoorwaarden ook de kwaliteit van de daadwerkelijk geleverde dienst(en) achter de verzekering te vergelijken. Een belangrijk streven van beide partijen is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van het inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten.


Danny van der Eijk, lid Raad van Bestuur van Achmea (links) en Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl

Keuzestress
Zowel Independer.nl als Achmea streven naar gemoedsrust voor klanten als het gaat om verzekeringen. De enorme hoeveelheid informatie die (via internet) beschikbaar is voor consumenten zorgt voor keuzestress. Independer.nl werkt al jaren aan het transparant maken van het aanbod. Samen met Achmea wil zij nu een volgende stap nemen om de onzekerheid bij consumenten verder terug te dringen: het ontwikkelen van klantgerichte en betrouwbare producten en diensten. Hiermee willen beide partijen terugkeren naar de essentie van verzekeren: ‘het creëren van gemoedsrust over risico’s die je zelf niet kunt of wilt dragen.’

Onafhankelijk
De objectieve positie van Independer.nl wordt onder andere geborgd door een Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen. De Raad bewaakt de objectiviteit van Independer.nl en de privacy van consumenten. De rol en taken van de Raad van Toezicht zijn formeel vastgelegd in een statuut.

Klantgericht
De voorkeuren en keuzes die bezoekers op de website van Independer.nl aangeven, vormen een enorme bron met zoektrends. Het is het grootste online marktonderzoek in de branche, dat continue actueel is. Door het toepassen van deze kennis van consumentenwensen en -gedrag zorgt de samenwerking voor een versnelling in het klantgerichter maken van verzekeringsproducten. Independer.nl en Achmea wisselen uitsluitend trendgegevens uit.

Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl: “Independer.nl begon ooit als vergelijkingssite die transparantie bood voor de consument. Deze nieuwe stap maakt het mogelijk dat we daadwerkelijk, vanuit consumentenbelang, samen met verzekeraars, klantvriendelijke verzekeringen kunnen ontwikkelen. Door de samenwerking bereiken we nagenoeg elk huishouden in Nederland en kunnen daarmee onze ambitie versneld bereiken.”

Danny van der Eijk, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea krijgt zo nog meer zicht in de verzekeringswensen van Nederlanders. Die kennis gaan we aanwenden om onze verzekeringen klantgerichter te maken. Dit past van oudsher bij het coöperatieve karakter van ons bedrijf, ontstaan vanuit het welbegrepen eigenbelang van haar klantleden.”

U kunt hier het persbericht (PDF) downloaden.