Zeist,
11
december
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Achmea doet eindbod in cao-overleg

Achmea heeft bij de vakorganisaties FNV, De Unie en CNV een eindbod neergelegd voor een nieuwe cao voor circa 15.000 medewerkers in Nederland. De verzekeraar biedt deze medewerkers een structurele loonsverhoging van 1% per 1 januari 2015. De cao moet gaan gelden van 1 juni 2014 tot 1 oktober 2015 (oftewel voor 16 maanden).

Naast de genoemde loonsverhoging zijn de belangrijkste punten: aanpassing van de pensioenregeling per 1 januari 2015 aan de gewijzigde fiscale wet- en regelgeving, alsmede verruiming van de standaard bedrijfstijden. Dat laatste draagt bij aan onze ambitie een flexibele, concurrerende organisatie te zijn, die het klantbelang centraal stelt. In het licht van de organisatieveranderingen die bij Achmea in gang zijn gezet, is er uitgebreide aandacht voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers.

Achmea betreurt dat er na maanden van overleg geen onderhandelingsresultaat is bereikt. Het bedrijf benadrukt dat er sprake is van een passend bod, dat in de gegeven financiële omstandigheden het maximaal haalbare is. De vakorganisaties leggen het eindbod voor aan hun leden. De stemperiode loopt tot en met 23 december 2014.

Het huidige Sociaal Plan van Achmea loopt nog tot en met 31 december 2016.