Zeist,
04
april
2023
|
13:00
Europe/Amsterdam

Achmea-dochter Pim Mulier gaat zelfstandig verder

Gezondheidsorganisatie Pim Mulier gaat vanaf 1 juni 2023 zelfstandig verder. Huidig directeur Koos Telkamp en mede-investeerder Jan Hagens nemen het bedrijf samen over van Achmea. Dat gebeurt vanuit de overtuiging dat gezonde groei en verdere ontwikkeling van Pim Mulier nog beter is gewaarborgd buiten Achmea. 

Pim Mulier bevordert gezond gedrag van medewerkers, teams en organisaties. Het bedrijf is opgericht in 1985 en maakt sinds 1997 deel uit van Achmea. Pim Mulier valt organisatorisch onder Zilveren Kruis, de zorgdivisie van Achmea. 

Aandacht voor gezondheid en preventie 
Robert Otto, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Wij vinden alles wat valt binnen het thema gezondheid en preventie heel belangrijk. Daarom zetten Achmea en Zilveren Kruis de diensten van Pim Mulier in bij eigen medewerkers en collectieve klanten. Voor hen verandert er niets. Sterker nog, voor medewerkers gaan we deze diensten zelfs opnemen in ons online leerplatform All You Can Learn. Namens de Raad van Bestuur wens ik de nieuwe eigenaren veel succes.”

Ruimere mogelijkheden om te vernieuwen
Koos Telkamp: “Pim Mulier krijgt door de verzelfstandiging ruimere mogelijkheden om te vernieuwen en in te spelen op de snel veranderende omgeving. Wij richten ons op duurzame gedragsverandering bij onze partners en opdrachtgevers. Buiten Achmea zijn dat onder andere NOC*NSF/Papendal, Bouwend Nederland, ministeries en hogescholen. Wij zijn blij met deze stap, die ons opnieuw een soort startup gevoel geeft, en vertrouwen op een zonnige toekomst.”

De overdracht is onder voorbehoud van positief advies door de centrale ondernemingsraad van Achmea. 
Foto Pim Mulier - Bollen