Zeist,
23
oktober
2014
|
10:20
Europe/Amsterdam

Achmea beste zakelijke verzekeraar

Achmea heeft de beste reputatie in de zakelijke verzekeringsmarkt. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Management Team (MT) onder financiële instellingen.

In het onderzoek bevroeg het vaktijdschrift 673 managers die betrokken zijn bij het inhuren van financiële dienstverleners. Zij konden aangeven welke dienstverleners ze zouden aanbevelen bij anderen. In de categorie ‘Verzekeringen’ eindigt Achmea op de eerste plaats als beste financiële instelling.

In de zakenwereld staat de reputatie van Achmea als een huis, schrijft MT in een toelichting. “Achmea weet de zakelijke markt goed af te dekken door het bedrijfsleven te bedienen zowel vanuit het overkoepelende merk, als vanuit specifieke onderdelen zoals Centraal Beheer en Avéro.”

33 procent van de respondenten die Achmea zouden aanbevelen, vindt kostenefficiëntie de eigenschap waar het bedrijf het meest in uitblinkt, blijkt uit het onderzoek. MT: “Als het beperken van de tarieven mag worden beschouwd als een van de belangrijkste doelstellingen van de coöperatieve structuur, lijkt het concern daar goed in te slagen.”

John Maassen, directeur Corporate Relations: “Achmea heeft de afgelopen jaren veel aandacht gegeven aan de dienstverlening en de relatie met onze zakelijke klanten. We luisteren daardoor ook steeds beter naar hun wensen. Zij zijn vooral gebaat bij goede en volledige producten tegen een concurrerend tarief. Gebaseerd op onze coöperatieve grondslag ligt bij ons de focus vooral op het samen creëren van oplossingen en niet direct op winstmaximalisatie. Het is fijn dat dit door derden wordt gezien en gewaardeerd!”