Zeist,
16
september
2022
|
15:00
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Arthur van der Wal tot divisievoorzitter Pensioenen

Arthur van der Wal is per 1 oktober 2022 benoemd tot divisievoorzitter Pensioenen bij Achmea. De afgelopen vier jaar was hij directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Arthur van der Wal komt aan het roer te staan van de nieuwe Pensioendivisie van Achmea. Daarin worden de bestaande divisies Achmea Pensioenservices en Achmea Pensioen & Leven geclusterd en vindt nauwe samenwerking plaats met onder andere Centraal Beheer APF en Centraal Beheer PPI. Door deze bundeling krijgen de strategische pensioenambities van Achmea meer focus en slagkracht en kunnen we nog beter inspelen op de klantbehoeften.  

Arthur van der Wal trad in 2018 in dienst bij Achmea. Daarvoor werkte hij onder ander als CEO van verzekeraar Movir (NN), directeur Institutionele Relaties bij ING Investment Management (nu NNIP), CEO van pensioenuitvoerder AZL en directeur van het Pensioenbedrijf van NN. 

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur: “Met Arthurs uitgebreide bestuurderservaring en zijn expertise op het gebied van pensioen & leven, pensioenuitvoering en vermogensbeheer brengt hij alle relevante competenties mee als voorzitter van ons nieuwe Pensioencluster. Namens de Raad van Bestuur bedank ik Arthur voor zijn grote bijdrage en inzet voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance en wens hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

Achmea - Arthur van der Wal