Zeist,
02
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea belegt extra 20 miljoen in microverzekeringsfondsen

Achmea heeft haar beleggingsportefeuille uitgebreid door een additionele belegging van EUR 20 miljoen in twee microverzekeringsfondsen. De verzekeraar geeft daarmee invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid, waarbij ze verder kijkt dan de landsgrenzen.

Bij de keuze voor de fondsen werd Achmea ondersteund door DoubleDividend, een beleggingsonderneming die verantwoord en duurzaam vermogensbeheer aanbiedt. Na een wereldwijde zoektocht uit ruim honderd fondsen zijn twee fondsen geselecteerd die voldeden aan de criteria. Het gaat om het Triple Jump Innovation Fund en het Leapfrog Fund II. Het Triple Jump Innovation Fund focust zich op de financiering van veelal kleinere microfinancieringsinstellingen in afgelegen gebieden in onder meer Zuid-Amerika en Afrika. Leapfrog is specialist in microverzekeringen en richt zich op verzekeraars in Afrika en Azië die financiële producten aanbieden aan mensen met een zeer laag inkomen.

"De investering in deze twee fondsen is een waardevolle en verantwoorde toevoeging aan onze beleggingsportefeuille", aldus Harry van den Heuvel, Investment Manager bij Achmea. "Het past naadloos bij wie we zijn: een coöperatieve verzekeraar die midden in de samenleving staat. Door het opzetten en ondersteunen van microverzekeringsprojecten biedt Achmea de allerarmsten ook de mogelijkheid zich goed te verzekeren tegen onverwachte tegenslagen. Deze fondsen helpen daarbij."