Zeist,
22
april
2015
|
12:29
Europe/Amsterdam

Achlum Lezing vrijdag live te volgen op Omrop Fryslân

Hoe creëer je een maatschappij waarin mensen zich graag voor elkaar willen inzetten? Daarover gaat de Achlum Lezing van Peter van Uhm vrijdagmiddag 17 april. Om 12.00 uur start het programma in Achlum. Je kunt alles live volgen via Omrop Fryslân.

Voorafgaand aan de lezing van Peter van Uhm, houdt Willem van Duin een verhaal over risicodeling en solidariteit in een snel veranderende samenleving. Journalist Kustaw Bessems, reageert in een kort referaat op de Achlum lezing van Van Uhm. Vervolgens gaan de gasten en sprekers onder leiding van Sofie van den Enk, met elkaar in gesprek over solidariteit. Je kunt de Achlum Lezing vanaf vrijdag 11:55 uur live volgen op Omrop Fryslân.

Uitkomsten onderzoek naar solidariteit in Nederland

Vrijdag presenteert Achmea ook de uitkomsten van een onderzoek naar solidariteit in Nederland, uitgevoerd door GfK. Het volledige onderzoek vind je vrijdag op achmea.nl.

Risicodeling in de toekomst

Achmea doet onderzoek naar solidariteit in Nederland omdat solidariteit de kern is van verzekeren. We zijn benieuwd hoe en met wie mensen in de toekomst risico’s willen delen die ze alleen niet kunnen dragen. In hoeverre burgers bereid zijn om elkaar te helpen op gebieden waar de overheid zich terugtrekt. Naar hoe solidariteit blijft gewaarborgd in een veranderende samenleving.