Zeist,
30
september
2019
|
12:40
Europe/Amsterdam

Zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea duurzaamste ter wereld

"Met duurzaam vastgoed willen we heel concreet bijdragen aan klimaatdoelstellingen”, zegt Arthur van der Wal, directievoorzitter Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij is blij en trots dat ‘zijn’ fonds onlangs werd uitgeroepen tot duurzaamste ter wereld in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). En dat ook nog eens voor de derde keer.

Alweer de beste, hoe voelt dat?

“Erg bijzonder. Een prachtig bewijs dat we op de goede weg zijn. We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit wordt al jarenlang breed gedragen in ons bedrijf. Het zit in onze genen. En dus in onze fondsen, portefeuilles en in onze uitstraling naar onze klanten. Zo’n prijs maakt dat mooi zichtbaar.”

Belangrijk voor Syntrus en voor Achmea?
“Heel belangrijk! Syntrus Achmea staat voor de combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. ‘Scoren’ met duurzaamheid is dus belangrijk voor ons. Het bewijst dat we het in de praktijk waarmaken. Onze klanten zien dat. Ook voor Achmea is het belangrijk. We hebben niet voor niets MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoog op de agenda staan.”

Dat hebben jullie dus wel even gevierd?
“Natuurlijk. Succes moet je vieren. Bij Syntrus Achmea zijn we vaak te bescheiden. Houden we niet van borstklopperij. Niet altijd terecht. Daarom hebben we de uitreiking met alle medewerkers gevierd. Er is immers hard gewerkt door alle teams. En niet alleen voor het zorgvastgoedfonds. We deden met in totaal 10 fondsen mee. Stuk voor stuk scoorden ze hoger dan het marktgemiddelde. Over de hele linie doen we het als Syntrus Achmea dus uitstekend.”

En volgend jaar?
“We blijven zeker niet stil zitten. Willen altijd verbeteren. Daarom hebben we onlangs ons nieuwe ESG-beleid gepresenteerd. ESG staat voor Environmental Social Governance; een wereldwijd begrip. Kunst is ESG concreet te maken. Iedereen worstelt daarmee. Als marktleider hebben wij het voortouw genomen.”

Wat hebben jullie dan zoal concreet gemaakt?
“Bijvoorbeeld de eisen aan onze CO2 -footprint en huurderstevredenheid. Maar ook die aan duurzaam en slim woningbezit. Dat is ook nodig. Onze klanten, de politiek en gemeenten vragen daar om. En terecht! Duurzaamheid leeft steeds meer. Helemaal bij woningen en gebouwen. Denk aan materialen, zonnepanelen en energieverbruik. Met duurzaam vastgoed kun je heel concreet bijdragen aan klimaatdoelstellingen. Wij doen dat en onze klanten willen het. Een duidelijke win-winsituatie.”

Dat wordt dus voor de 4e keer prijs?
“Daar gaan we voor! Maar concurrenten zitten ook niet stil. Dat houdt ons scherp en daagt ons uit. En dat is goed. Zeker ook maatschappelijk gezien. Want dat betekent dat we met z’n allen duurzamer denken en doen.”

Meer weten over de uitverkiezing van het zorgvastgoedfonds? Lees dan het persbericht