Zeist,
10
juli
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

Vicevoorzitter Roelof Konterman treedt eind dit jaar terug uit Raad van Bestuur van Achmea

Roelof Konterman (61), vicevoorzitter van de Raad van Bestuur (RvB) van Achmea, vertrekt eind 2018 bij Achmea. Na een dienstverband van 36 jaar, waarvan ruim vijf jaar als lid van de RvB, treedt hij terug om zich meer te gaan richten op toezichthoudende functies. Het moment van vertrek is in tijdig en goed overleg bepaald met de Raad van Commissarissen (RvC) en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea.

Konterman trad in 2013 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea en is in 2015 benoemd tot vicevoorzitter van de RvB. Hij is binnen de RvB onder meer verantwoordelijk voor de divisie Zilveren Kruis, inclusief de voormalige divisie De Friesland Zorgverzekeraar en de divisie Informatiemanagement & Informatietechnologie (IM & IT). Daarnaast is hij onder meer lid van de RvC van de zorgverzekeraars van Achmea en lid van de RvC van Independer.

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea over het vertrek van Konterman: “Roelof is de afgelopen jaren van groot belang geweest bij zowel de groei als de stroomlijning van onze zorgverzekeringsactiviteiten en onze internationale activiteiten. Achmea’s positie als koploper in de verzekeringssector met mobiele en online dienstverlening is mede tot stand gekomen onder zijn verantwoordelijkheid voor IT. Wij betreuren maar respecteren uiteraard het besluit van Roelof om zich op toezichthoudende functies te gaan richten. We wensen hem hierbij veel succes.”

Aad Veenman, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea: “Roelof heeft zich de afgelopen jaren een zeer kundig bestuurder getoond. Als lid en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur heeft hij zich met grote betrokkenheid ingezet voor Achmea en de samenleving. Het is goed te zien dat hij zijn kwaliteiten blijft inzetten, maar dan vanuit een andere positie. We zijn Roelof dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren.”

Zodra er meer bekend is over de opvolging van Roelof Konterman, wordt hierover nadere informatie gegeven.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 14.500 medewerkers in Nederland. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 120 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast Nederland, is Achmea ook internationaal actief in vijf andere landen.