Zeist,
08
februari
2018
|
19:58
Europe/Amsterdam

Uitspraak Ondernemingskamer samenvoeging De Friesland en Zilveren Kruis

De directies van De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea en de Ondernemingsraad van De Friesland hebben vandaag de uitspraak ontvangen van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam over de voorgenomen samenvoeging van de divisies De Friesland en Zilveren Kruis.

De OR van De Friesland had de Ondernemingskamer een oordeel gevraagd over deze zaak. In haar uitspraak oordeelt de Ondernemingskamer dat Achmea in redelijkheid tot het besluit is gekomen. Het beroep van de OR van De Friesland is hiermee afgewezen. De OR van De Friesland en de directies van De Friesland en Achmea gaan de uitspraak nu eerst met elkaar en met de medewerkers bespreken. Vervolgens wordt bepaald wat de vervolgstappen zijn.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 15.000 medewerkers. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2016 circa 20 miljard euro aan premiegelden in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 117 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Achmea is ook internationaal actief in vijf andere landen. www.achmea.nl