Tristan Jillings, Medewerker Online Klantcontacten De Friesland
"Pensioen moet helder zijn, ook als je niet scherp ziet"
Tristan Jillings, Medewerker Online Klantcontacten De Friesland
Zeist,
07
oktober
2019
|
13:01
Europe/Amsterdam

"Pensioen moet helder zijn ook als je niet scherp ziet"

In de Week van de Toegankelijkheid is er extra aandacht voor al die mensen die moeite hebben met horen, zien, lopen of lezen. We laten zien hoe belangrijk het is dat zij net als iedereen mee kunnen doen. We zijn bij Achmea begonnen om ook de hobbels op de ‘digitale snelweg’ te verwijderen én te vermijden. Het past bij onze identiteit en strategie om iedereen mee te laten doen in de maatschappij. 

Tristan opent met zijn blik de ogen van IT-ontwikkelaars
Tristan Jillings is 1 van onze collega’s bij Achmea. Hij beantwoordt zorgverzekeringsvragen die online binnenkomen. Onlangs had hij een bijzondere rol. “Ik zie door een neurologische aandoening ongeveer 50%, met bril iets meer. Ik heb meegekeken bij de ontwikkeling van een nieuw pensioenportaal. We hebben verschillende schermen beoordeeld. Daarbij kon ik aangeven wat wel en niet werkt. Zo kan ik aangeven welke contrasten voor mij wel zichtbaar zijn. Geel op wit is logischerwijze geen gelukkige keuze, maar ook groen op wit kan voor mij een probleem geven. Maar gelukkig zijn er meerdere tinten groen." 

Knoppen moeten kloppen
"Bij een knop zegt de spraaksoftware soms alleen 'knop', dan weet ik niet wat ik kan verwachten. Het is dus belangrijk om te kijken hoe spraakondersteuning reageert op bepaalde knoppen. Zorg er gelijk voor dat je knoppen logisch bouwt. Dus niet 'Klik hier', maar 'Bereken'. In het laatste geval weet ik dat je met de knop het systeem een opdracht geeft om iets te berekenen."

Pensioen moet helder zijn ook als je niet scherp ziet
Tristan kwam in contact met projectmanager Digitale Toegankelijkheid Conny Enklaar en het team dat het pensioenportaal Mijn Toekomst verder ontwikkelt. Voor dit portaal is digitale toegankelijkheid extra belangrijk. Want wanneer gaan Nederlanders zich verdiepen in hun pensioen? Als het voor hen dichterbij komt! En juist dan zien ze het - letterlijk -niet altijd even scherp meer. 85% van de mensen met een visuele beperking in Nederland is 50 jaar of ouder. De eerste stappen zijn nu gezet. Tristan is blij dat hij een bijdrage kon leveren: “Het is mooi om te zien hoe collega’s reageren op zaken waar ze eerst niet aan hadden gedacht.”

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
1
19
August
2022
e
Erwin Merk
08
October
2019
Prachtig Tristan hoe jij letterlijk meewerkt aan zichtbaarheid voor minder visuele collega's. Complimenten aan de technische bouwers!