Zeist,
07
juni
2016
|
16:49
Europe/Amsterdam

Zien en ervaren waarom Achmea vernieuwt

Achmea was partner van Campus Party, het grootste technologiefestival van de wereld. Van 26 tot en met 28 mei stonden we met een stand vol innovaties in de Jaarbeurs Utrecht.

Op de stand hebben veel mensen kunnen zien en ervaren hoe en waarom Achmea vernieuwt. Onze consumentenmerken – Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis – toonden hoe ze met behulp van technologische innovaties steeds beter risico’s inschatten, schades vaststellen en service verlenen. Denk aan de inzet van drones bij schade-onderzoek, smarthomes, VR-rijvaardigheidstrainingen en een blindenstok met navigatie en sensoren.

Hackathon levert innovatieve ideeën op

In een door Achmea georganiseerde hackathon bogen 5 teams van jonge technologiestudenten zich een etmaal over de vraag hoe je mensen zover krijgt dat ze nu al nadenken over en investeren in later. Een vraag die direct gelinkt is aan de Achmea-programma’s Vitality (Zilveren Kruis) en Oudedagsvoorziening (Centraal Beheer). Het leverde twee interessante innovaties op die we komende tijd verder gaan onderzoeken.

Contacten met jong talent

8 Achmea-collega’s belichtten op de donderdag en vrijdag vanuit verschillende invalshoeken hoe data en technologie het business model van Achmea verandert. Voor Achmea recruitment was Campus Party een mooie gelegenheid om de contacten met jong, aanstormend talent te versterken en uit te breiden. Er was ook veel animo voor de programmeerles die Achmea op de zaterdag organiseerde samen met CodeUur. Veel kinderen maakten zo kennis met ‘de taal van de toekomst’.