Zeist,
25
mei
2016
|
16:31
Europe/Amsterdam

"Wie wil vernieuwen, moet zichzelf ter discussie durven stellen"

Achmea van 26 t/m 28 mei op Campus Party in Utrecht

Startups staan er bekend om, maar grote organisaties innoveren ook. En dat doen ze soms net even anders. Robin Clements, commercieel directeur van Centraal Beheer & FBTO, vertelt op Campus Party hoe.

De manier waarop grote organisaties innoveren staat soms haaks op hoe kleine startups het doen. Daarover gaat de keynote van Robin Clements op Campus Party [donderdag 26 mei om 13.00 uur]. Clements laat zien wat hij bedoelt aan de hand van drie treffende voorbeelden. Eén daarvan is de ontwikkeling van ‘Roadguard’, de nieuwste vorm van pechhulp waarvoor je geen (traditioneel) abonnement meer hoeft af te sluiten.

Achmea partner Campus Party

Achmea is partner van Campus Party, het grootste technologiefestival van de wereld, dat van 25 mei t/m 29 mei wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Duizenden studenten en technologiefans uit alle windstreken ervaren in een creatieve, inspirerende omgeving vijf dagen lang, 24 uur per dag de meest actuele (technische) innovaties.

Betere dienstverlening door technologische innovaties

Achmea is van donderdag t/m zaterdag aanwezig met een stand vol innovaties. Onze consumentenmerken – Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis – laten zien hoe ze met behulp van technologische innovaties steeds beter risico’s kunnen inschatten, schades kunnen vaststellen en service verlenen. Denk aan de inzet van drones bij schade-onderzoek, smarthomes, een blindenstok met navigatie en sensoren, VR-rijvaardigheidstrainingen.

Samen nieuwe ideeën op doen

Het motto van Campus Party (“feel the future”) sluit mooi aan bij de ambitie van Achmea om te blijven vernieuwen. Op het festival gaan we zoveel mogelijk in gesprek met pioniers uit de hightechindustrie. Om samen tot nieuwe inzichten te komen, slimme en bruikbare ideeën op te doen om Nederland gezonder, veiliger en toekomstbestendiger te maken.

“Verzin iets dat verzekeraars overbodig maakt”

Dat doen we heel letterlijk in twee 26-uur durende hackathons. We dagen deelnemers uit: verzin, ontwerp, bouw iets risico’s te verkleinen of om je in te dekken tegen schade. Iets nieuws dat verzekeraars overbodig maakt. Een vraag die voor ons een beetje voelt als je eigen been amputeren maar we durven het aan op Campus Party. Wie wil vernieuwen moet zichzelf ter discussie durven stellen.

Headlines

 • Donderdag 26 t/ 28 mei
  Achmea staat met stand op Campus Party (deuren open vanaf 10.00 uur).
 • Donderdag 26 mei
  13.00 uur: Lezing Robin Clements ‘Corporate innovatie die het asfalt raakt: het geheim’.
 • Donderdag 26 & vrijdag 27 mei
  Achmea hackathons: ‘Get rid of insurance’ & ‘From Homo Irrationalis to Homo Economicus’.
 • Vrijdag 27 mei
  Achmea seminar 'Hoe veranderingen in technologie en data Achmea veranderen'. Lezingen van medewerkers over onder meer: trends in fintech, de mogelijkheden van data en nieuwe businessmodellen in de zorg.
 • Zaterdag 28 mei
  Samen met CodeUur maakt Achmea kinderen wegwijs in progammeren, de taal van de toekomst.