Zeist,
16
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

WagenPlan voegt electroscooter toe

WagenPlan introduceert de electroscooter als leaseproduct. Leaserijders die naast hun auto gebruik maken van een electroscooter voor ritten korter dan 10 kilometer en hiermee 4.000 kilometer per jaar afleggen verminderen de C02-uitstoot jaarlijks met 1.000 kilogram. De electroscooter vult het huidige mobiliteitspakket van wagenparkbeheerders in het land.

Leasemaatschappij WagenPlan introduceert de electroscooter als leaseproduct. Hiermee loopt het bedrijf voorop in duurzame mobiliteit. Leaserijders die naast hun auto gebruik maken van een electroscooter voor ritten korter dan 10 kilometer en hiermee 4.000 kilometer per jaar afleggen verminderen de C02-uitstoot jaarlijks met 1.000 kilogram. De electroscooter vult het huidige mobiliteitspakket van wagenparkbeheerders in het land, zoals met de NS Businesscard, aan.

Directeur van WagenPlan, Wijnand Akkerman: “Het toevoegen van de electroscooter aan het mobiliteitspakket biedt naast voordelen voor het milieu ook financieel voordeel. Zo geldt voor een hybride auto een bijtelling van 14 procent en de electroscooter kent geen bijtelling. Daarnaast bespaart een leaserijder verder gemiddeld 50 euro per week aan parkeerkosten in de grote stad. Ervan uitgaande dat de reguliere auto wordt vervangen voor een hybride bespaart de wagenparkbeheerder gemiddeld ruim 1.000 euro per jaar als hij gebruik maakt van een electroscooter. Hiervoor moet de leaserijder gemiddeld 4.000 kilometer per jaar op de scooter afleggen, voornamelijk in de grote steden.”

Verbruik Electroscooter
De scooters zijn in verbruik vijftien maal zuiniger dan een benzinescooter. Ze rijden geruisloos, comfortabel, en brengen geen vervuiling in de stad met zich mee. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud en zijn gemakkelijk te bedienen Achmea wijzigt samenstelling wagenpark Verzekeraar Achmea is sinds vandaag de eerste wagenparkbeheerder die naast de NS Businesscard de electroscooter opneemt in haar mobiliteitsregeling. Als eerste krijgen twee accountmanagers uit de Randstad elk een electroscooter in combinatie met een hybride auto ter beschikking.