Zeist,
21
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volgens Nederland: wat vindt u?

Nederlanders praten graag mee
Het meest bijzondere van ‘Achlum’ was dat we als verzekeraar opnieuw bevestigd zagen dat inwoners van Nederland graag meepraten en dat ze daar meer dan goed toe in staat zijn. In de maanden voorafgaand aan de dag waren we daar al achtergekomen: ruim zevenduizend Nederlanders praatten mee over de thema’s op de website van de conventie. Zij discussieerden mee uit oprechte betrokkenheid. En veel opmerkingen bevatten leerzame en waardevolle suggesties.

We ontdekten dat het vertrouwen in onze volksvertegenwoordigers niet weg is, maar dat de beslissingen die in Den Haag worden genomen wel kritisch worden gevolgd. We weten nu, vlak na de verkiezingen, welke partijen van Nederlanders het meeste vertrouwen hebben gekregen. Maar hoe vertaalt zich dat straks in een nieuwe regering? En wat komt er in het kabinetsbeleid te staan? En wat niet?

Niet wachten
Achmea wil daar niet op wachten. We zijn het aan onszelf en de maatschappij verplicht om voortdurend mee te denken over waar het heen gaat met ons land. Want hoe solidair zijn we met zijn allen als het, bijvoorbeeld, gaat om het opbrengen van de AOW-premie of het beteugelen van de kosten in de zorg? Om maar eens een paar thema’s te noemen. Achmea heeft daarover natuurlijk ook een mening maar we horen vooral graag hoe het volgens Nederland moet. Vanaf vandaag kunt u uw stem laten horen! Want vandaag begint Volgens Nederland. Achmea start het gesprek met Nederland over vijf thema’s: gezondheid, pensioen, veiligheid, mobiliteit en werk. Dat doen we vanaf vandaag via www.volgensnederland.nl. En vanaf volgende week ook live in huiskamers kris-kras door het land. Te starten op 28 september in de Kerkstraat in Katwijk.

Op de website verzamelen en duiden we actuele informatie en meningen over vraagstukken binnen die thema’s. Met stellingen worden Nederlanders uitgedaagd hun mening te geven en verkennen we samen oplossingsrichtingen. Die delen we weer met iedereen. Zo helpen we samen ons land een stukje verder!