Zeist,
06
april
2016
|
08:30
Europe/Amsterdam

Solvency II percentage Achmea eind 2015 bedraagt 201%

Achmea maakt bekend dat het Solvency II solvabiliteitspercentage van de groep, opgesteld aan de hand van het goedgekeurde partieel interne model, 201% bedraagt per eind 2015. Dit percentage is inclusief de bancaire en vermogensbeheeractiviteiten van de groep en is afhankelijk van de definitieve interpretatie van de Solvency II regelgeving.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “Het is mooi om te zien dat de solide financiële positie van onze groep ook onder Solvency II tot uitdrukking komt. Een gezonde financiële positie is belangrijk om ook in de toekomst de afspraken die we met onze klanten hebben gemaakt na te kunnen komen. Achmea heeft voor Schade & Inkomen goedkeuring gekregen van onder meer De Nederlandsche Bank voor het gebruik van een partieel intern model voor prudentiële doeleinden. Hiermee hebben we beter zicht op onze risico’s, wat een beter risicomanagement mogelijk maakt, en worden de belangen van onze klanten nog beter beschermd.”

Nadere details over Achmea's Solvency II kapitaalspositie worden bekend gemaakt tijdens de Capital Markets Day op 26 mei.