Zeist,
11
april
2019
|
17:29
Europe/Amsterdam

Roelof Joosten benoemd tot lid Raad van Commissarissen Achmea

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Achmea heeft Roelof Joosten benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij is de opvolger van Antoon Vermeer, die vorig jaar terugtrad uit zijn functie na het verstrijken van de maximale zittingstermijn. De benoeming van Joosten geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Roelof Joosten was van juni 2015 tot januari 2018 chief executive officer (CEO) van FrieslandCampina. Hij werkte sinds 2004 bij de zuivelverwerker en trad in 2012 toe tot de executive board. Joosten studeerde chemische technologie in Groningen. Na zijn studie maakte hij carrière bij Unilever. Hij werkte er bijna vijftien jaar in verschillende functies en stapte in 1998 over naar Quest, producent van geur- en smaakstoffen, dat kort tevoren door moederbedrijf Unilever was verkocht aan het Britse ICI.

Joke van Lonkhuijzen teruggetreden; drie commissarissen herbenoemd
Joke van Lonkhuijzen is per 11 april 2019 teruggetreden als commissaris. Zij vervulde deze functie vanaf 2011. Door haar brede achtergrond in de zorgsector was zij sinds 2016 ook lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Zorgverzekeringen. Aad Veenman en Willem van Duin, respectievelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, bedanken Joke van Lonkhuijzen voor haar bijdrage en inzet in de afgelopen acht jaar en wensen haar veel succes in de toekomst.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft tevens Petri Hofsté, Mijntje Lückerath en Roel Wijmenga herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar.

De RvC van Achmea bestaat nu uit: Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vice-voorzitter), Jan van den Berg, Petri Hofsté, Roelof Joosten, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.