Zeist,
16
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rode Kruis Ziekenhuis en Achmea maken samen toekomstplan

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Achmea gaan samenwerken aan de toekomst van het ziekenhuis. Ook wordt gezamenlijk naar versterking van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht gezocht.

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Achmea zijn al langere tijd in gesprek over de financiële positie van het ziekenhuis. "Wij betreuren het dat het Rode Kruis Ziekenhuis de continuïteit van haar zorgverlening aan onze klanten in gevaar ziet komen. Daarom zal Achmea, in het belang van haar verzekerden, haar vordering op het ziekenhuis niet per direct opeisen", aldus Roelof Konterman, voorzitter divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea. Beide partijen zijn het erover eens dat te veel ontvangen geld in 2009 en 2010 aan Achmea moet worden terugbetaald. “Met het ziekenhuis werken we aan een plan passend bij onze in ontwikkeling zijnde regiovisie voor de gehele zorg.” Als die regiovisie gereed is en er een goed toekomstplan ligt voor het Rode Kruis Ziekenhuis, zal de financiële positie van Achmea overgenomen moeten worden door reguliere partijen.

Gezamenlijk optrekken
Marianne Acampo, voorzitter Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis: "Wij zijn blij met het aanbod van Achmea. Afgelopen jaren hebben we flinke stappen gezet op het gebied van kwaliteit, patiëntveiligheid en huisvesting. We waarderen het dat Achmea haar verantwoordelijkheid neemt doordat door het ontbreken van financiering van de banken een penibele situatie dreigde te ontstaan. Het moment is nu rijp om het Rode Kruis Ziekenhuis verder te versterken. Gezamenlijk optrekken past hierin en garandeert daarmee de zorg voor onze patiënten."

Beide partijen vinden het belangrijk dat de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg voor patiënten van wie bijna tweederde klant is van onder meer Zilveren Kruis Achmea, Agis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea, FBTO en Interpolis, gewaarborgd blijft. Nu, maar zeker ook in de toekomst.