Zeist,
04
april
2019
|
17:23
Europe/Amsterdam

Pensioenfonds Vervoer kiest voor Achmea Investment Management als integraal beheerder

Pensioenfonds Vervoer heeft na een intensief selectietraject gekozen voor Achmea Investment Management als integraal beheerder voor het fonds. De komst van Pensioenfonds Vervoer eind 2019 bevestigt de positie van Achmea Investment Management als toonaangevende Nederlandse vermogensbeheerder.

Pensioenfonds Vervoer voert de pensioenregelingen uit voor werknemers in de sectoren beroepsgoederenvervoer, besloten bus- en taxivervoer, het binnenbeurtvaarbedrijf, het kraanverhuurbedrijf en de werknemers van Orsima. Pensioenfonds Vervoer heeft ruim 670.000 deelnemers en aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 een belegd vermogen van circa 28 miljard euro. Het beheerd vermogen van Achmea Investment Management bedraagt momenteel rond 129 miljard euro.

Willem Brugman, algemeen directeur Pensioenfonds Vervoer: “Na een gedegen traject te hebben doorlopen, heeft het bestuur van Pensioenfonds Vervoer op 4 april besloten het integraal vermogensbeheer eind 2019 over te dragen aan Achmea Investment Management. De belangrijkste reden om voor Achmea Investment Management te kiezen als integraal beheerder is dat zij Pensioenfonds Vervoer over de volle breedte kan ontzorgen en meerdere klanten bedient van vergelijkbare omvang.”

Jacob de Wit, directievoorzitter van Achmea Investment Management (foto): “Wij zijn erop ingericht om grote klanten zoals Pensioenfonds Vervoer op maat te bedienen. Het integraal beheer voor dit pensioenfonds vormt de kern van onze fiduciaire dienstverlening, die wij aanbieden aan een brede set van pensioenfondsklanten. We zien ernaar uit om ons samen met het bestuur en het bestuursbureau maximaal in te zetten voor het belang van de deelnemers."