Zeist,
29
maart
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Over slimme mobiliteit gesproken....

Slimme mobiliteitIn 1869 zag Andrew Smith Hallidie een span paarden uitglijden in de natte, steile straten van San Francisco. De wagen gleed terug naar beneden over de gladde klinkers van Jackson Street, de paarden ruw achter zich aan slepend.

De gebeurtenis bracht Hallidie op het idee voor de cable car, de inmiddels wereldberoemde tram die door een kabel over rails in het wegdek wordt voortgetrokken.

Met hulp van partners wist hij in 1873 de eerste cable car in San Francisco op de weg te krijgen. Snel daarna stortten ook andere partijen zich op de nieuwe vervoersvorm die bloeide totdat eind jaren ’40 de autobus opkwam.

Geen science fiction meer

Ook nu verandert er veel en snel op de weg. Elektrische auto’s, zelfrijdende auto’s, vliegende(?) auto’s. Oké nog geen gemeengoed maar science fiction is het al lang niet meer.

Bij Achmea denken we ook na over de toekomst van mobiliteit. Hoe komen we straks zo snel, veilig én duurzaam mogelijk van A naar B? En wat betekent dat voor de bestuurder of misschien beter gezegd: voor degene die straks van het vervoermiddel gebruikmaakt? Hoe kunnen wij als grootste autoschadeverzekeraar onze klanten zo goed mogelijk van dienst blijven?

Net als Hallidie bijna anderhalve eeuw geleden, trekken we daarbij samen op met andere partijen. Met wetenschappers, autofabrikanten, software-ontwikkelaars.

Cable car van de 21ste eeuw

Een tijdje geleden spraken we af met Amber dat we hun zelfrijdende, elektrische deelauto gaan verzekeren. Vorige week sloten we ons aan bij het Coast-to-Coast internationaal smart e-mobility-programma S4C. Kennis delen met partners, onder meer in San Francisco. Samen nadenken over en werken aan nieuwe vormen van mobiliteit: de cable car van de 21ste eeuw.

Lees het nieuwsbericht