Zeist,
30
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Olympische vlam komt naar Nederland voor EYOF

​Op donderdag 30 mei wordt in Athene het Olympisch Vuur ontstoken voor het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat van 14 tot en met 19 juli plaatsvindt in Utrecht. Achmea is official partner van dit evenement.

Donderdagochtend begint de officiële ceremonie voor het ontsteken van het Olympisch Vuur in het Panathenaic Stadium in Athene. Je kunt de ceremonie volgen via een live stream en op utrecht2013.com. Om 20.00 uur komt de vlam aan op Schiphol. EYOF toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband neemt daar samen met Hans Spigt, wethouder sport gemeente Utrecht, het Olympisch Vuur in ontvangst. 

Fakkelestafette door Utrecht 
Tijdens een persconferentie op Schiphol wordt het Olympisch Vuur gepresenteerd. Van den Hoogenband maakt dan ook de route van de Fakkelestafette bekend, waarbij de fakkel in vier dagen langs bijzondere locaties in de stad en provincie Utrecht gaat. De Fakkelestafette is onderdeel van de Achmea High Five Challenge

Mission Olympic 
Op vrijdag 31 mei is de vlam in het Olympisch Stadion in Amsterdam bij de finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, Mission Olympic. Op zondag 14 juli komt de fakkel aan in Stadion Galgenwaard voor de start van de openingsceremonie van EYOF Utrecht 2013. 

Olympische vlam bij Knevel & Van den Brink 
Donderdagavond neemt Pieter Van den Hoogenband de Olympische Vlam mee naar het tv-programma Knevel & Van den Brink. Daar vertelt hij over het jeugd topsportevenement EYOF. Ook de jonge zwemtalenten Marrit Steenbergen en Frederique Janssen en de basketballtalenten Boris Egelie en Asa Kantebeen zitten in de uitzending. 
 
Olympische Vlam ontstokenOlympische Vlam in Nederland
Ontsteking Olympische Vlam, delegatie EYOF in Athene en toernooidirecteur Pieter van den Hoogeband met de Olympische Vlam op Schiphol.